GSGM’nin 5 yıllık stratejisi hazır

GSGM’nin 5 yıllık stratejisi hazır

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün (GSGM), 5 yıllık stratejik planı hazırlandı. Başbakanlık GSGM 2010-2014 Stratejik Planı başlığıyla oluşturulan kitapta, teşkilatın 5 yıllık planlaması yapıldı.

 2010-2014 yıllarını kapsayan plan çerçevesinde 3 ayrı amaç belirlendi. “Kurumsal Kapasiteyi Geliştirmek” birinci, Güçlü Bir Gençlik ve Spor Yönetimi Süreci Oluşturmak” ikinci, “Kurumsal İtibarı Arttırmak” başlığı da üçüncü amaç olarak planda yer aldı. Plandaki 3 ayrı amaç için sözkonusu 5 yıllık bölümde, 2 milyar 415 milyon TL’lik bütçe öngörüldü. İkinci amaç olarak belirtilen “Güçlü Bir Gençlik ve Spor Yönetimi Süreci Oluşturmak” için 2 milyar 66 milyon 200 bin TL ile en yüksek bütçe kalemi planlandı.

Stratejik plandaki 1. amaç için toplamda 313 milyon 800 bin, üçüncüsü için de 35 milyon TL harcanacak.
AMAÇLAR ALTINDAKİ HEDEFLER
GSGM’nin stratejik planlarındaki 3 amacın altında, 11 ayrı hedef yer aldı. Bunlar için harcama kalemleri de belirlendi. Birinci amaç içinde, ilk hedefte, personel özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi dikkat çekiyor. İkinci hedef, e-gsgm’ye geçişle ilgili olarak bir altyapı oluşturulması, son hedef ise insan kaynakları yönetim sisteminin oluşturulması olarak belirleniyor. Amaçlardan ikincisi için de 6 ayrı hedef oluşturuldu. Belirlenen hedefler sırasıyla işlevsel ve uluslararası standartlara uygun tesis yapımı ve yönetimi anlayışının gerçekleştirilmesi, gençlere yönelik hizmet ve faaliyetlerin kapasitesinin arttırılması, spor kulüpleri, sporcu, antrenör ve diğer spor elemanlarına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi, sporla ilgili faaliyetlerin iyileştirilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile işbirliği içerisinde spor programlarının geliştirilmesi, kamu ve özel sektör için rekreasyonel spor programlarının oluşturulması yer alıyor. Son amaç kapsamındaki hedefler de genel müdürlüğün tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin güçlendirilmesi, uluslararası alanda genel müdürlüğün bilinirliğinin arttırılması olarak dikkat çekti. En yüksek bütçe, 1 milyar 200 milyon TL ile “Sporla ilgili faaliyetler iyileştirilecektir” hedefi için öngörülüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.