Gözyaşı Geceleri muhteşem oldu

Gözyaşı Geceleri muhteşem oldu

Gözyaşı Geceleri Sanat Yönetmeni Haşim Akten, “Kâinatın mayası aşktır, sevgidir. İnsanı kurtaracak çare; Kur’an ve şifreleri de hadis-i şeriflerdir” dedi.

Kutlu Doğum 2010’a adanan Gözyaşı Geceleri’nin yeni programı İZ, Anadolu turnesine Konya’dan başlayarak Konyalı’lardan tam not aldı.

Konevi Kültür Merkezi’nde iki gün sahnelenen İZ adlı oyunda; kâinatın mayasının aşk ve sevgi olduğu gerçeği skeçler, sinevizyon vasıtasıyla dile getirilirken, insanı ve insanlığı kurtaracak çarenin de Kur’an, şifrelerinin de hadis-i şerifler olduğu gözler önüne serildi.
Gecede, “Bir insan aileyi, bir aile mahalleyi, bir mahalle toplumu, bir toplum milleti, bir millet ülkeyi, bir ülke dünyayı kurtarır” vurgusunu yapan Gözyaşı Geceleri Sanat Yönetmeni Haşim Akten, tiyatro sanatçısı Yusuf Duru’yla birlikte girdiği diyalogda seyirciye, hangi ve kimin izinden gidilmesi gerektiği hususunda önemli açılımlar sağladı.
İz adlı oyunun yönetmeni Akten, Allah’ın dünyayı güzel şekilde yarattığı gerçeğine arılardan örnek vererek dikkat çekti: “Her bir arı bir çiçeğe konuyor ve o çiçeğin polenini aldıktan sonra bir iz bırakıyor, bir iz bırakıyor, bir iz bırakıyor. Bu çiçeği ‘başka arılar bulamasınlar veya bu çiçeğin polenini ben aldım’ diye.” İnsanın bu dünyayı dolu dolu yaşaması gerektiğini anlatan Akten, bir insanın aileyi, bir ailenin mahalleyi, bir mahallenin toplumu, bir toplumun milleti, bir milletin ülkeyi, bir ülkenin de dünyayı kurtarabileceğini ifade etti. Entel Recai, vurduğu bir tokatla oğlunu uyuşturucu şebekelerinin ağına iten Demir baba, kefen satıcısı tiplemeleriyle ölüm ve ahiret gerçeğinin skeçler vasıtasıyla dile getirildiği Gözyaşı Gecesi’nde; Peygamber Efendimiz’in izinden gidilmesi tavsiye edildi. Bunu da peygamberimizin hayatından ve İslâm tarihinden misaller vererek anlatan yönetmen Haşim Akten, Filistin’de yaşanan zulümlere hiçbir Müslüman’ın kayıtsız kalamayacağını belirtti. Dünyada en muhteşem şekilde yaratılan varlığın insan olduğunu söyleyen Akten, çözüm noktasında da izleyicilere şunları aktardı: “Allah Rasulü demişti ki; ben size iki emanet bırakıyorum. Biri Allah’ın kitabı Kur’an, diğeri de benim sünnetim. İşte size çare, işte size hayatın şifresi. Kırk hadis ezberleyene 100 şehid sevabı var. Peygamberimiz, ‘Rızkının bol olmasının ve ömrünün uzun olmasını isteyen kimse akraba ziyaretinde bulunsun’ ve ‘İki Müslüman karşılaştıklarında el sıkışırlarsa, birbirlerinden ayrılmadan önce günahları bağışlanır’ demiyor mu?”
Duygulu anların yaşandığı Gözyaşı Geceleri’nde seyircilere; O’nun izine izin karışması ve bu cihanda bir iz bırakmak adına hediye olarak, 40 Hadis-i Şerîf’in bulunduğu broşürler zarfların içinde dağıtıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.