Gözlerini oydular!

Gözlerini oydular!

Ukrayna parlamentosunda, yeni meclis başkanı ve başbakanın belirlediği oturumda vekiller birbirbine girdi.

Tartışmalı seçimlerin ardından hükümetin toptan istifa etmesi üzerine yeni meclis başkanı ve başbakanın seçildiği oturumda muhalefet ile iktidar vekilleri arasında kavga çıktı.

Hapisteki eski başbakan Yulya Timoşenko’nun koalisyonun üyesi olan vekiller, iktidar partisinden vekillerin oy kullanmasını engellemeye çalıştı. Oturuma ara verildiği sırada bazı vekiller yumruklaştı.

‘Seçimde hile yapıldı’

Ukraynalı kadın aktivist örgütü FEMEN de meclisin dışında gösteri yaptı. Kavgaya rağmen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in önerdiği eski başbakan Mykola Azarov, 450 kişilik parlamentoda aldığı 252 oyla yeniden başbakan seçildi. Yanukoviç’e yakınlığıyla bilinen Volodimir Ribak da 250 oy alarak meclis başkanlığı koltuğuna oturdu. İktidardaki Bölgeler Partisi, 28 Ekim’deki genel seçimden yüzde 30’luk oy oranıyla birinci parti olarak çıkmıştı. Muhalefet partileri ise seçimlere hile karıştığını iddia etmişti.

Eski dünya ağır siklet boks şampiyonu olan milletvekili Vitali Klitschko ise mecliste çıkan kavgaya karışmayarak uzaktan izledi. UDAR Partisi lideri Klitschko koalisyonu parlamento kurallarına aykırı davranmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.