Gözler Play-Offta

Gözler Play-Offta

Türkiye Basketbol İkinci Liginde normal sezon hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde normal sezon hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. Son maçta Tire Belediyesi’ne mağlup olan Selçuk Üniversitesi, 28 Nisan’da başlayacak Play-Off hazırlıklarına başladı

 

Türkiye Erkekler Basketbol 2 Liginde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi normal sezonun son maçında geçtiğimiz hafta sonu Tire Belediyesi’ne İzmir’de mağlup oldu. Sarı-mavililer aldığı bu sonuçla ligi 68 puanla tamamladı. Tire Belediyesi ise puanını 51’e çıkartmasına rağmen lige veda etti. İzmir’den dönen sarı-mavililer, 28 Nisan’da oynanacak olan Play-Off maçlarının hazırlıklarına başladı. Lig’de ki sıralamaya göre temsilcimiz Selçuk Üniversitesi’nin rakibi Akhisar Belediye olacak.

NORMAL SEZON TAMAMLANDI

TB2L’nin normal sezonu oynanan 38. hafta maçlarıyla tamamlanırken, Play-Offlara kalan takımlar ve ligden düşen takımlar da belirlenmiş oldu. Büyük bir heyecana sahne olan son hafta maçlarının ardından Selçuk Üniversitesi, ligi averajla zirvede tamamlarken Optimum TED Ankara Kolejliler de averajla ikinci sıranın sahibi oldu. Puan durumunun son 4 sırasında yer alan Orman, Tire Belediyesi, Gamateks PAÜ ve Tenis Eskrim Dağcılık ise lige veda eden takımlar oldular.

Ligde son haftanın perdesi 20 Nisan Cuma günü Gelişim Koleji ile İstanbul Büyükşehir Belediye arasında oynanan karşılaşma ile açılırken, ev sahibi ekip maçtan 87-83 galip ayrıldı. Geriye kalan 9 maç ise 21 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da başlarken ligin lideri Selçuk Üniversitesi deplasmanda Tire Belediye’ye 79-70 yenildi. Evinde Vestel’i 84-78’le geçen Optimum TED Ankara Kolejliler Konya temsilcisiyle puanını eşitlemesine rağmen averajla ikinci sırada kalırken, Selçuk Üniversitesi normal sezonu ilk sırada tamamladı.

Ligin alt sıralarında ise büyük bir heyecan yaşanırken, oynanan maçlar sonrasında Garanti Koza İstanbulspor, Başkent Gençlik, Orman ve Tire Belediyesi 51’er puana sahip oldular. Averajla ligi 15. sırada tamamlayan Garanti Koza İstanbulspor ve 16. sıradaki Başkent Gençlik ligden düşmezken Orman ve Tire Belediyesi, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nin yolunu tutan Gamateks PAÜ ve Tenis Eskrim Dağcılık’a katıldılar.

Öte yandan ligi ilk 8 sırada bitiren takımların Play-Off heyecanı ise 28 Nisan tarihinde başlayacak. Beko Basketbol Ligi Play-Offlar’ında olduğu gibi normal sezonu ilk sırada bitiren Selçuk Üniversitesi, sekizinci Akhisar Belediye ile ikinci sırada bitiren Optimum TED Ankara Kolejliler yedinci Final Gençlik ile, üçüncü sırada bitiren Genç Telekom altıncı Vestel ile ve dördüncü sırada bitiren Maliye Milli Piyango da beşinci Gaziantep BŞB ile eşleşerek çeyrek final mücadelesi verecekler ve tüm seriler 0-0 başlayacak. TB2L Play-Offlar’ı üç maç üzerinden oynanacak ve iki maçı kazanan takım üst tura yükselecek. Play-Off’lar sonunda finale yükselen iki takım önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.
Ligde son hafta alınan toplu sonuçlar, oluşan puan durumu ve Play-Off eşleşmeleri ise şu şekilde; Gelişim Koleji–İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 87-83, Optimum TED Ankara Kolejliler–Vestel: 84-78, Pertevniyal–Gaziantep Büyükşehir Belediyesi:56-78, Gamateks Pamukkale Üniversitesi–Başkent Gençlik: 76-84, Best Balıkesir Basket–Orman: 74-80, Maliye Milli Piyango–Tenis Eskrim Dağcılık: 127-86, Tire Belediye–Selçuk Üniversitesi: 79-70, Uşak Üniversitesi Belediyespor–Final Gençlik: 89-77, Darüşşafaka-Garanti Koza İstanbul: 78-59, Akhisar Belediye–Genç Telekom: 75-70.

LİGDE BİR SENE TUTUNABİLDİLER 

Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde, Ege Bölgesi’ni temsil eden takımlardan Tire Belediye ile Gamateks Pamukkale Üniversitesi, lige yükseldikleri sezonun sonunda, bir alt lige düştü. Sezon başında TB2L’den çekilen Kepez Belediyesi’nin yerine lige dahil olan Tire Belediye, normal sezonun son maçında lider Selçuk Üniversitesi’ni 79-70 yenmesine rağmen, topladığı 51 puan ve averajla 18. sırada yer aldı. İzmir temsilcisi, sıralamadaki bu yeriyle lige veda etti. Ligdeki bir diğer Ege temsilcisi Gamateks Pamukkale Üniversitesi ise son olarak 2009-2010 sezonunda yer aldığı TB2L’ye, bu sezon yeniden yükselse de burada tutunamadı. Topladığı 49 puanla ligi 19. sırada bitiren Denizli ekibi, bir alt lige düştü. 

SPOR SEVRİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.