Gözler Karabükte

Gözler Karabükte

Yeni teknik patronu Yılmaz Vural ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında berabere kalan Konyasporda gözler Karabükspora çevrildi.

Hazırlıklarına başlayan temsilcimizin tek hedefi evine galibiyetle dönmek
Konyaspor’da, Karabükspor maçının hazırlıkları dün öğle saatlerinde yapılan antrenmanla başladı. Bucaspor yenilgisinin ardından teknik kadroda değişikliğe gidilen yeşil-beyazlılar yeni teknik direktör Yılmaz Vural ile çıktığı ilk maçta İstanbul BŞ ile berabere kaldı. Puanını 16’ya yükselterek bir basamak üste çıkan Kartallar’ın dünkü ilk idmanına sakat olan Mehmet Batdal dışında tüm futbolcular katıldı. Yeşil-beyazlılar, günün ikinci antrenmanını ise akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik Lav tesislerinde, basına kapalı olarak gerçekleştirdiler.
Konyaspor’da, Karabükspor maçının hazırlıkları bugün de devam edecek ve Konya’daki son çalışma muhtemelen Cuma günü gerçekleştirilecek. Takım, Karabük’e Cuma veya Cumartesi günü sabah gidecek. Konyaspor’da, Karabük maçı öncesi kırmızı kart cezalısı Robak ile sakat olman Mehmet Batdal dışında eksik yok. Kırmızı kart cezasını tamamlayan Erdinç ve Ertuğrul teknik adamlar görev vermesi halinde takımdaki yerini alabilecek. Abbas’ın sakatlığının ise iyiye gittiği bildirildi. Mehmet Batdal’ın sakatlığıyla ilgili kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Konuyla ilgili açıklama şöyle. “Mehmet Batdal’ın, Perşembe akşamı yapılan antrenmanda aldığı darbe sonucu sağ ayak fibula kemiğinde kırık meydana geldiği açıklandı. İzmir’de doktor Bülent Zeren’e kontrol olan oyuncumuzun yapılacak tetkiklerden sonra kaç hafta sahalardan uzak kalacağı belli olacak.”
KARABÜK ÖNÜNE KAZANMAK İÇİN ÇIKACAĞIZ
Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, alınacak bir galibiyetle moral bulacak takımımızın alt sıralardan kurtulmak için önemli bir adım atacağına belirtirken, camiamızın kalan haftalarda daha fazla kenetlenmesi gerektiğini söyledi. Vural, bu haftada her hafta olduğu gibi kazanmamız gereken bir maça çıkacağımızı belirterek, “Çünkü herkesin bildiği gibi 4 maç 7 puan hedefi koyduk. Bu hedefin altına düşersek sıkıntıya gireriz. Dolayısıyla diğer haftalarda daha fazla puan alma gibi bir mecburiyet ortaya çıkar. En az 21 puanla bu işi kapatmak istiyoruz diye daha önce de konuşmuştuk. Şimdi Karabükspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. Rakibin 29 puanı var ve 11. sırada. Ligin 12.sırasından aşağıya doğru bakıldığında puan farkının fazla olmadığı ve kapatılmasının imkansız olmadığı görülüyor. Ama bunun için bizim bir an önce muhakkak maç kazanmamız lazım. Maç ağırlıkları gösteriyor ki, alacağımız bir galibiyet ve onun vereceği moralle küme düşme potasının dışına çıkabiliriz” dedi.
Karabükspor maçına da değinen Vural, “Konyaspor takımı Karabükspor ile evinde seyircisinin önünde nasıl oynayacaksa deplasmanda da aynı tarzla oynayıp rakibini yenmek adına elinden geleni yapacaktır” derken, takımımızın son durumu hakkında şunları söyledi: “Kadromuzda eksikler var. Robak, son maçta çift sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. 3 sarı kartlı oyuncularımız var. Basem Abbas yeniden takımla birlikte çalışmalara başladı. Mehmet Batdal ve Salibasic bizimle birlikte olamayacaklar. Bu da 27 kişilik kadromuzdan 3 oyuncunun olmaması anlamına geliyor. Bizim kalan 12 haftada tüm oyuncularımıza ihtiyacımız var. Oyuncu arkadaşlarımla kısa bir görüşme yaptık. Kendileri bir an önce bulunulan durumdan kurtulma adına inanılmaz bir şekilde konsantre olmuş durumdalar. Bu da zaman zaman gereksiz sarı ve kırmızı kart görmelere neden oluyor. Kritik dönemde sıkıntı yaşamamak adına hepsinden maçtaki tavırlarına dikkat etmeleri konusunda ricada bulundum. Bundan sonra teknik direktör, futbolcu, yönetici, taraftar hiçbirimizin hata yapma hakkı yok. Çünkü öyle bir döneme girdik ki hataların pahalıya mal olması ve küçücük hatalar yüzünden takımın sıkıntıya girmesi durumu söz konusu olabilir. Beşiktaş-Fenerbahçe maçında Ferrari’nin yaptığı hatanın hepimize örnek olması gerektiğini belirtirken, takımdaki bir oyuncunun ekibi nasıl zor duruma düşürdüğünün en güzel örneğini yaşadık.”
Taraftarlara seslenen Vural, “Benim seyircilerimizden bir ricam var. Hiçbirimizin ufacık bir hata yapma lüksü yok. Öyle bir döneme giriyoruz. Onun için hepimiz sakin olacağız. Desteği takımımızı teşvik etme adına vereceğiz. Sevgimizi aşırı bir hale getirip takımımıza zarar verir hale getirmeyeceğiz” dedi.
Konyaspor’un ligin sürekli takımlarından birisi olması gerektiğinin de altını çizen Vural, “Umarım bu sene hedefimize ulaşırsak önümüzdeki yıllarda Konyaspor’un ligde öne çıkan Anadolu takımları arasında yerini alması için hep birlikte gayret sarf ederiz. Yerel idaremiz, Sayın valimiz, Büyükşehir belediye başkanımız, il özel idaremiz ve kentin sahipleri bu konuda çok istekli. 2,5 milyon nüfusa sahip bu şehirde hem tesisiyle hem hedefiyle yakışır bir takım olmak adına bu sene hepimizin gayreti ve başaracaklarımız önümüzdeki yıllara çok olumlu yansıyacaktır” dedi.
Teknik direktör Yılmaz Vural, son İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçıyla birlikte şehirde yeniden bir kıpırdanmanın yaşandığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi. “Taraftar desteği artı motivasyon olarak itici bir güç. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sahamızda berabere kalmamıza rağmen taraftarlarımız oyuncuları tribünlere çağırarak destek verdiler. Bu destek ben inanıyorum ki çığ gibi büyüyecek. Biz Karabükspor’u yenerek Konya’ya döneceğiz inşallah. Aksi bir durumda bile desteğin çığ gibi büyümesi taraftarıyım. Küskünler, dargınlar, takımın uygulamasından memnun olmayanlara bir davetim var. Lütfen maçlarımıza gelsinler. Hepimiz insanız. Güzel bir söz, güzel bir davranış abartılmış olsa dahi hepimizi mutlu ediyor. Futbolcularım son maçın ardından inanılmaz mutluydular. Çünkü taraftarımızın onları berabere kaldıkları bir maçta tribünlere çağırıp teşvik etmesi onları da cesaretlendirdi. Bu iş böyle sezon sonuna kadar gidecek ve inşallah önümüzdeki sene de destek daha da büyüyecek. Spor Toto Süper Lig’in Konyaspor ile daha da renkli hale geleceği düşüncesindeyim. İnşallah bunu başarırız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek bey ile küçük bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmede kente yakışır bir takım oluşturmak adına onların çok istekli olması da beni ayrıca memnun etti.”
Spor Toto Süper Lig’de 22. hafta geride kalırken, Trabzonspor, 50 puanla liderliğini sürdürmeyi başardı. Manisaspor ile deplasmanda karşılaşan bordo-mavililer, Dixon’un golüyle ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. İkinci yarıda Umut ve Alanzinho’nun golleriyle sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılan Trabzonspor, haftayı 3 puanla kapattı ve liderliğini sürdürdü. Ligde dün oynanan derbide Beşiktaş’ı 4-2 yenen Fenerbahçe ise bordo-mavililerin iki puan arkasında, haftayı 48 puanla ikinci sırada tamamladı. Ligin 22. haftasındaki maçlarda fileler, toplam 28 kez havalandı. 4 karşılaşmayı ev sahibi, 4 maçı deplasman takımları kazanırken, 1 maç ise berabere tamamlandı. Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Alex, derbide kaydettiği 3 golle gol sayısını 16’ya çıkardı ve 13 golü bulunan Kardemir Karabüksporlu Emenike’nin önünde ilk sırada yer aldı. Fenerbahçeli Niang, 12 golle bu futbolcuları takip ederken, Trabzonspor’dan Burak’ın 11, Manisasporlu Simpson’un ise 10 golü bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.