Gözden geçirmeliyiz

Gözden geçirmeliyiz

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, dünyevileşme kavgasının din kisvesi altında yapıldığına dikkat çekerek, "Birbirlerini öldürmeyi şehadet olarak gören Müslümanlar varsa, dinimizi Allah'ın emrettiği doğrultuda tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor" dedi

“1. Uluslararası Türkiye'de Din Eğitimi ve Ümmetin Bu Hususta Bizden Beklentileri” Sempozyumu'nun ilk günü geride kaldı. Bera Otel'de düzenlenen sempozyuma Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in yanı sıra, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Es- Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.

GERİ KALMIŞLIĞI DİNE BAĞLADILAR

Şahin, ülkenin geçmişten gelen usulleri yeterince geliştiremediğini vurgulayarak, özeleştiri de bulundu. “Bize zamanında medeniyetin göstergesini teknoloji olarak gösterdiler” diyen Şahin, “Cumhuriyet dönemindeki aydınlar, geri kalmışlığı dinimize bağladılar” açıklamalarında bulundu. Daha sonra Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dini eğitim, o zaman baskı altına alındı. Herşey, gelişmeye endekslendi. Dinimiz yok sayıldı. İnanıyor olmak, tek başına yeterli değil. Gerekçelerimiz olmalı. Klasik din eğitimi ile yol alınmaz, ötesine geçmeliyiz. İslami İlimler Fakültesi'ni kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Gerekçe olmak gerekiyor dedim evet bu anlamda Müslüman olmak bizler için tek gerekçedir.”

DİNİ ANLAMDA SIKINTILAR YAŞANIYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, ümmetin Türkiye'den beklentilerinin olduğuna dikkat çekti. “Bu talebe karşılık vermek için de önce kendi durumumuzu gözden geçirmeliyiz” dedi. Dini anlamda sıkıntıların yaşandığını söyleyen Kutlu, “Dini eğitim ya verilmiyor ya da yeterince etkili olunmuyor. Meseleye ciddi kafa yormalıyız. Yanlış algıları kırmanın yollarını aramalıyız” şeklinde konuştu.

ÖLDÜRMEYİ ŞEHADET OLARAK GÖRÜYORLAR

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, insanların fıtratından uzaklaştıkça yaşamlarının zindana dönüştüğünü dile getirdi. Dünyevileşme kavgasının din kisvesi altında yapıldığını aktaran Akpınar, şunları kaydetti: “Birbirlerini öldürmeyi şehadet olarak gören Müslümanlar varsa, dinimizi Allah'ın emrettiği doğrultuda tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Dini eğitim konusunda önümüzde ne fiziki ne de yasal hiçbir engel yok. Ülkemizin yüzde 99,2'si Müslüman. Dini bilgileri az ve yanlış. Allah, ilk insanı ilk peygamber kıldı ve kendisi bizzat eğitti. Ardından gönderilen peygamberlerle bu eğitimini sürdürdü.”

KENDİNİ YENİLEYEN İNSANLAR LAZIM

Es- Sirac Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Şimşek de 2 gün sürecek olan bu sempozyuma çok önem verdiklerini belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dinimizin ilk emri İkra yani oku. Ümmette kan ve gözyaşı hakim. Okuyan bir toplum olmalıyız. Konya, hoşgörü şehridir. 60 yıldır İmam Hatipleri eksik olmamıştır. Sayısız Kur'an-ı Kerim kursu var. Tüm bunlara rağmen bu çalışmayı yapmayı gerekli gördük. Kendini yenileyen insanlara ihtiyacımız var. Ümmetin bizden istedikleri var. Bu bilincin verileceği müfredat anlayışına geçmeliyiz. Üzerimizdeki zilleti atmanın zamanı geldi.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.