Gözaltındaki Polislerden 10'u Daha Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltındaki Polislerden 10'u Daha Adliyeye Sevk Edildi

İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen, liman ve askerî casusluk olaylarıda görev alan polislere yönelik operasyon kapsamında, bir bölümü sabah erken saatlerde evlerinden alınan, bazıları da kendisi giderek teslim olan 32 polisten 10'u daha...

İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen, liman ve askerî casusluk olaylarıda görev alan polislere yönelik operasyon kapsamında, bir bölümü sabah erken saatlerde evlerinden alınan, bazıları da kendisi giderek teslim olan 32 polisten 10'u daha İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra olağanüstü güvenlik önleri alınarak sabah saatlerinde İzmir Adliyesine götürülen 12 polisten sonra gözaltındaki 10 polis daha, üç polis aracıyla adliye getirildi. Polisler adliyeye, şüphelilerin girdiği kapıdan içeri alındı. Geri kalan 10 polisin de gün içerisinde sağlık kontrolü yapıldıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Polislerin adliye getirilişi sırasında, adliye önünde bekleyen yakınları ve destek olmak için gelen vatandaşlar, alkışlarla polislere destek oldu. Vatandaşlar, polis araçları içeriye girerken, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor', 'Millet burada, devlet nerede?', 'Polis içeride, adalet nerede?', 'Zarraf tatilde, polis içeride?', 'Kahraman polis, millet burada', 'Kahramanlar içeride, millet burada' ve 'Casuslar burada, polis içeride' diye sloganlar attı.

Ulusal bir gazetede 18 Mart 2014 tarihinde yer alan haberde, çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının kanunsuz dinlendiği belirtilince ilk etapta listede isimleri bulunan 62 kişinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak şikayetçi olmalarıyla birlikte soruşturma başlatıldı. Ayrıca dinleme iddiaları üzerine İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde Mülkiye ve polis başmüfettişlerince idari inceleme ve soruşturma başlatıldı. Bu inceleme ve soruşturma sonucunda hukuka aykırı olarak telefon dinlemesi yaptıkları tespiti doğrultusunda bazı görevliler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan adli tahkikat sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, kurulan suç örgütü kapsamında resmi görev ve yetkinin kötüye kullanılması yoluyla sahte, gerçeğe aykırı belgeler düzenleyip mahkemelerin dinleme kararları vermesini sağlayarak, kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, kamu görevlisine ait araç gereçleri suçta kullanmak, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlâl, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, elde edilen ilgili ilgisiz ya da özel yaşama ilişkin verileri suç örgütünün çıkar ve amaçlarına hizmet etme odaklı olarak arşivleme ve kullanma suçlamalarıyla 32 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde 2010-2013 yılları arasında görevli olan, daha sonra çeşitli rütbelere terfi eden bir 1. sınıf emniyet müdürü, bir 2. sınıf emniyet müdürü, bir 3. sınıf emniyet müdürü, bir 4. sınıf emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 8 komiser, 2 komiser yardımcısı, 4 başpolis, 12 polis memuru olmak üzere toplam 32 emniyet görevlisi hakkında, kamu kurumlarında görevli memurların farklı isim ile farklı meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile Anayasa'ya ve ilgili kanunlara aykırı olarak dinlendikleri gerekçesiyle 19 Ağustos 2014 Salı günü, İzmir merkezli olarak Adıyaman, Ankara, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kayseri, Malatya, Şırnak, Van ve Yalova'da operasyon başlatıldı. Polislerden 27'si ilk gün gözaltına alınırken diğerleri de dün kendileri giderek teslim oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.