Görme Ve Bedensel Engelliler Futbol Turnuvası Başladı

Görme Ve Bedensel Engelliler Futbol Turnuvası Başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen ve SODES tarafından finanse edilen 'Mutlu Şehir Osmaniye' projesi engelliler futbol sahası, Görme ve Bedensel Engelliler Futbol turnuvası, engelliler...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen ve SODES tarafından finanse edilen 'Mutlu Şehir Osmaniye' projesi engelliler futbol sahası, Görme ve Bedensel Engelliler Futbol turnuvası, engelliler için yürüyüş yolu ve piknik alanı açılış töreni yapıldı.

Bu projedeki amaçlarının engelli vatandaşlarla ilgili toplumda bilinç oluşturmak ama önemli olan engelli vatandaşları toplumun içine katmak olduğunu belirten Osmaniye İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, "Engelli vatandaşlarımızı biz toplumdan, uzaklaştırıp, küstürdüğümüz de onlara yapılabilecek en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Gündelik hayata adapte olmaları, engelli bireylere gereken desteğin sunulabilmesi için yaptırılan engelli futbol sahası ile biz özellikle sporla ilgilenecek olan engelli kardeşlerimizi hem spora teşvik etmek hem de onların sosyal anlamda, kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak, toplumda daha fazla yer edinmelerini, aileleriyle beraber daha mutlu yaşamalarını ve aslında onlarında toplumun vazgeçilmez bir bireyi olduğunu onlara hissettirmeliyiz. Ülkemizin sahip olduğu her tesiste olduğu gibi polis evimize yapılan engelli futbol sahası, yürüyüş yolu ve piknik alanından, ücretsiz ve öncelikli olarak engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin faydalanması gerektiği bilincini oluşturmak için bu projeyi yaptık” diye konuştu.

Yağmurun yağmasını engel olarak tanımayan engelli takımları arasında yapılan futbol müsabakasının ilk başlama vuruşu İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice tarafından yapıldı.

Düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Osmaniye Aktif Gençler Spor Kulübü Derneği Şaşkanı Serpil Çevük ve Antrenör Çetin Çakar, 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip Altun, İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği başkasını Hüseyin Hakat, engelli dernekleri sporcuları Sivil Toplum Kuruluşları ve engelli aileleri katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.