Görme engelliler için kermes düzenlendi

Görme engelliler için kermes düzenlendi

Halk Eğitim Usta Öğreticileri Derneği tarafından geliri görme engellilere yardımda bulunmak ve derneğin ihtiyaçlarını karşılamak üzere dün Sille Yolu üzerinde bulunan Perşembe Pazarında gıda ve giyim kermesi düzenlendi.

Hafta sonu boyunca açık olacak kermesle ilgili bilgi veren Halk Eğitim Usta Öğreticileri Derneği Genel Başkanı Ayşe Torun, dernek üyelerinin birlikteliğini sağlamak, kaynaşmayı artırmak ve daha güçlü bir şekilde haklarını savunmalarını sağlamak için birlikte çalışmalar yürüttüklerini, düzenlenen kermesin de bu çalışmalardan bir tanesi olduğunu söyledi. Derneğin kuruluş amacının aynı mekanda çalışan ve aynı işi yapanlar arasındaki adaletsizliği gidermek olduğuna dikkat çeken Torun, “Kendi haklarımızı savunurken, engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Bu nedenle onların da yararına olan bu kermesi düzenledik. Bundan sonra da benzeri çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Halk Eğitim Usta Öğreticileri Derneği Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Dertli ise 3 boyutlu çalışma ile engellilerin çeşitli sorunlarını gidermeye çalışacaklarını ifade etti. Dertli, “Çalışmalarımızın 1. boyutu eğitim ve öğretim olacak. 2. boyutta meslek edindirme ve istihdam projeleri yer alacak. Mesleğini öğrenen kardeşlerimizi ürettikleri ürünleri satarak para kazanabilecek. 3. sırada ise sağlık sorunlarının çözümü yer alacak. Görme engelli olup da, gözleri görebilecek düzeyde olan ve maddi durumu iyi olmadığı için tedavi olamayan kardeşlerimizin gözlerini tedavi ettireceğiz. Bütün bunları yapabilmek için ilk olarak kendimize büyük bir bina bulmamız gerekir. Bu yıl içerisinde bu çalışmaların temellerini atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.