Görev Yeri Değişen Uzman İçin Basın Açıklamalı Eylem

Görev Yeri Değişen Uzman İçin Basın Açıklamalı Eylem

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bitlis Bileşenleri, Bitlis’in Tatvan ilçesinde Mal Müdürlüğü'nde Defterdarlık Uzmanı olarak görev yaparken, Mutki Mal Müdürlüğü'ne gönderilen Fehim Düzce için basın açıklaması ve...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Bitlis Bileşenleri, Bitlis’in Tatvan ilçesinde Mal Müdürlüğü'nde Defterdarlık Uzmanı olarak görev yaparken, Mutki Mal Müdürlüğü'ne gönderilen Fehim Düzce için basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

“Sürgünlere hayır, süngün insanlık suçudur, emeğime dokunma” yazılı pankartlarla KESK Tatvan Şubesi önünden Tatvan Yaşam AVM önüne kadar yürüyen KESK Bileşenleri, burada basın açıklaması yapıp, olaya tepki amacıyla 10 dakikalık oturma eyleminde bulundu.

Basın açıklamasını okuyan KESK Bileşenleri Bitlis Dönem Sözcüsü İsmet Saz, "Sendikamız üyesi olan Fehim Düzce’nin usulsüz olarak Mutki Malmüdürlüğü’ne sürgün edilmesinin defterdarlık tarafından yapılan atama tebliğinde belirtildiği şekliyle Mutki’deki personel ihtiyacından yapılmadığını, arka planında başka düşüncelerin olduğu kaygısı taşımaktayız. Yaklaşık 24 yıldır Maliye Bakanlığı’nda çalışan ve memuriyeti boyunca örnek bir çalışma hayatı olan üyemizin bu sürgünle aile bireyleri mağdur edilmiş, anayasanın aile bütünlüğünün korunması hükmü ihlal edilmiştir. Bitlis Defterdarlığı'nca tebliğ edilen atama kararında her ne kadar Mutki ilçesindeki personel ihtiyacı belirtilmişse de, bu ihtiyacın giderilmesi için daha önce defterdarlık tarafından nasıl bir yol izlendiği, personel talebinin maliye bakanlığına bildirilip bildirilmediği merak konusu olmuştur.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.