‘Gönül kapımız  herkese açıktır’

‘Gönül kapımız herkese açıktır’

Makam odasının kapısının günün her saatinde vatandaşa açık olduğunu dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Biz, belediyenin kapısından önce gönül kapımızı halka açtık. Onlar bizim başımızın tacı” dedi

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu ve İstihbarat Şefi Emre Özgül, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kavuş, Şen ve çalışma ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Kavuş, ziyarette göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetler ile ilgili de bilgiler verdi.

“KAPIMIZ BUNDAN BÖYLE AÇIK KALACAK”

İdeolojik ayrım yapmadan herkese eşit şartlarda hizmet götürebilmenin mücadelesini verdiklerini dile getiren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Kapımız, herkese açık” dedi. “Biz, odamızın kapısından önce, gönlümüzün kapısını tüm hemşehrilerimize açtık” diyen Kavuş, şunları kaydetti: “Göreve geldiğim günden bugüne hep vatandaşla iç içe oldum. Çalışma arkadaşlarım da aynı prensip ile çalışmasını sürdürüyor. İsteyen vatandaş, istediği vakit belediyeye gelebiliyor. Odamın kapısının açık olacağına dair seçim öncesinde söz vermiştim. Çok şükür vatandaşımızın teveccühü, Allah'ın takdiri ile bu görev bize nasip oldu. Göreve gelir gelmez kapımız herkese açık kaldı. Randevulu randevusuz, herkese bugüne kadar az da olsa çokta olsa vakit ayırabilmeyi başardık. Çok şükür bundan sonra da bu kapı kapanmayacak. Ben, başkanlıkta çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere, belediye çalışanları bütün arkadaşlarıma 'Vatandaşımıza hassas davranacağız' çağrısında bulundum. Bu, şekilde hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Belediyemizde güzel bir çalışma ortamı var. Arkadaşlarımızın yüzü gülüyor. Önemli olan da ilk başta çalışanlarımızın yüzünün gülmesi. Belediyedeki mutluluk ve birliktelik hizmetlerimizin de bereketlenmesine vesile oluyor. Bizim için önemli olan güven. Mahalle gezileri yapıyoruz. Buluşmalarımız var. Halkın içinden biriyim. Biz, bu makamda halkımız için varız. Onlar bize güven duysun yeter. Biz de Allah'ın izni ile vatandaşımızın güvenini boşa çıkarmayacağız.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GÜNCELLEME OLACAK

Meram'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Başkan Kavuş, “Hangi zihniyetten olursa olsun, hiçbir belediye başkanı bir proje kötü olsun diye çalışmaya başlamaz. Meram'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışması da gayet olumlu bir çalışma. Vatandaşın lehine yürütülen projeler bunlar. Şükran projesi, tarihi bir bölgede dönüşüm sağlayacak bir projeydi. Kısa süre içinde yıkımlar tamamlandı. İçinde bulunduğumuz şanssız bir dönem var. Yıkımların bittiği dönemle ile uygulamaya geçileceği dönemde ülkemizde yaşanan ekonomik süreç var. Faizlerin düşmesiyle yatırımlar yavaş yavaş kımıldanmaya başladı, rakamlardan anlaşılabilir. Normalleşme ise önümüzdeki bahar veya yaz aylarında mümkün gözüküyor. Sezon itibari ile inşaat yavaşladı. Projenin fonksiyonları ile ilgili çeşitli güncellemeler üzerinde duruyoruz. Bina yapmak önemli. Önemli olan sonrasında orayı pazarlayabilmek veya işletebilmek. Bina öyle ya da böyle yapılabilir. Proje, yüksek maliyetli bir proje. Tamamı ile ilgili binasal bir çalışmaya girsek bunun ne belediye olarak altından biz ne de başka bir kurum kalkabilir. Etrafımızda da inşaatlar vardı. Bunların durmasının bir sebebi inşaat maliyetlerinin yüksekliği, bir diğeri de ticari olan binaların yapıldıktan sonra kime satılacağıydı.  Daha önce yapılmış projeleri güncellemeye tabi tutacağız. Belediyeler olarak yaklaşık 1-1 buçuk yıldır arsa üretip arsa satamıyoruz. Sebebi ise dışarıdaki ekonomik süreç. Ekonomik süreçten bağımsız bir kurum değiliz. En elzem hizmetleri şuan için yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki bahar ayları itibari ile Şükran'daki dönüşüm çalışmasını ucundan kanatmayı planlıyoruz. En azından aza bazlı bir çalışma yapılacak. Ortada vatandaş açısından bir mağduriyet olmadığını da belirtmek isterim. Sadece Bedesten sınırındaki esnaflarla ilgili bazı sorunlar var. Bir de Sahibiata Mahallesi'ndeki metruk görüntü yetki grubunu olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

thumbnail_229a8529.jpgthumbnail_229a8522.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum