‘Gönlümüzü fethetti’

‘Gönlümüzü fethetti’

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, ülkesinde yaşanılan sel felaketi sırasında mektupla acılarını paylaşan ve bir yıllık harçlığını gönderen Merve Tekinay'a teşekkür şilti gönderdi

Pakistan Büyükelçiliği yetkilileri, Konya Meram Özel Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle küçük Merve'ye teşekkür şiltini teslim etti. Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu öğrenciler de mektubunda 'yardımlarımız devam edecek' diyen arkadaşlarını doğrularcasına Pakistanlı misafirlerine 10 bin liralık yardım çeki verdi.  Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Zerdari'nin kendisine özel teşekkür şilti gönderdiği Merve Tekinay Meram Ösel Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi. Merve Tekinay, 8 ağustostan itibaren Pakistan'da etkili olan ve ülkenin 5'te 1'inin sularla kaplanması, binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan sel felaketiyle ilgili haberler ve görüntülerden etkilenerek Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'ye duygularını anlatan bir mektup yazdı. Mektubunda, selden mağdur olan insanların yaşadığı zorlukları haberlerden gördüğünü anlatan küçük Merve, Pakistan halkının Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı sırasında Türkiye'ye yaptığı yardımları hatırlatarak, bugün Türkiye'nin Pakistan halkının yanında olduğunu göstermek istediğini belirtti. Mektubunda 'Biz sizin dostunuzuz, acılarınızı hep beraber paylaşıyoruz, dualarımız sizinle' diyen küçük Merve, minik yüreğindeki dostluğu göstermek amacıyla biriktirdiği 150 TL harçlığını ve en sevdiği oyuncağını sel mağdurlarına yardım amacıyla gönderdiğini vurguladı.  Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda okuyan küçük bir kızdan gelen mektup ve zarftan çıkan 150 TL yardımdan çok etkilenen Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, küçük kızın mektubu ile gönderdiği yardımı, Pakistan basını aracılığıyla bütün ülke halkıyla paylaştı. Cumhurbaşkanı Zerdari, Türkiye'den ülkesine uzanan yardım elinin en küçük sahiplerinden biri olan Merve Tekinay'a özel şilt takdim ederek teşekkür etti.
Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari'nin küçük Merve için hazırlattığı özel teşekkür şilti, Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle kendisine takdim edildi. Pakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Muin-ül Hak ile Basın Ataşesi Abd-ül Ekber, Cumhurbaşkanı Zerdari'nin şiltini Merve Tekinay'a verdi. Küçük Merve, Cumhurbaşkanı Zerdari'nin teşekkür şiltini gözyaşları içinde teslim alırken, 'Keşke elimden daha çok yardım etmek gelseydi.' diyerek duygularını ifade etmeye çalıştı.  Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'in de katıldığı törende Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Taş, Pakistanlı misafirlerin gönüllerini fetheden bir jest daha yaptı ve okulların ilk haftasında öğrencilerin katkılarıyla toplanan 10 bin liralık yardım çekini Pakistanlı yetkililere teslim etti.  Beklenmedik yardım çeki karşısında duygulanan Pakistan Büyükelçiliği Müsteşarı Muin-ül Hak ile Basın Ataşesi Abd-ül Ekber, Türk halkının sel felaketi karşısında Pakistan halkına gösterdiği yakın alaka ve yardımların tarihe geçeceğini, Pakistan halkının Türk halkının yardımlarını ve kardeşliğini hiçbir zaman unutmayacağını vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.