'Gönlümdeki asgari ücret bin TL'

'Gönlümdeki asgari ücret bin TL'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Konya’da yaptığı toplantıda ülke gündemini değerlendirdi. Kurtulmuş, “Gönlümdeki asgari ücret bin TL” dedi

AK Parti İl Danışma Meclisi'ne katılmak için Konya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Danışma Meclisi'nin ardından İl Teşkilatı'nın Medya Tanıtım Günleri'ne katıldı. Kurtulmuş Anemon Otel'de medya mensupları ile bir araya geldi. Türkiye'nin yeni döneme girdiğini söyleyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, “Bizim hedeflerimiz arasında yeni Türkiye'yi inşa etmek ve güçlü Türkiye'yi kurmak var. Yeni Türkiye 12 Eylül'ün ortaya çıkardığı eski sistemin hepsinin aydınlatılması ile oluşur. Bu durumla birlikte askeri müdaheleler de ortadan kalktı. Güçlü Türkiye'de ise bu ülkenin çocukları ileriki zamanda arkalarına baktıkları zaman, rahat olarak geçmişlerine baksın diye, önlemlerin alınması ile olur. Bunun başında da ekonominin güçlü olması gelir. Ayrıca Kürt ve terör sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi.

Ülke ve Türkiye gündemine ilişkin değrelendirmelerde bulunan Kurtulmuş, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin olarak, “Birleşmiş Milletler'de 5 ülkenin veto kararı var. Bir manada BM'de dayısı olanlara birşey yapılmıyor. Suriye'nin dayısı var ve onlara bir şey yapılmıyor. İsrail'in dayısı var oraya da bir şey yapmıyorlar. Bunların her türlü kan akıtmasına karşı dünya sessiz kalıyor. Bu yüzden yeni bir BM'nin kurulması gerekiyor. BM artık dünyayı taşıyamıyor. Yeni oluşacak olan BM'yi de Emperyalizm'in köklerinin bulunmadığı Türkiye gibi ülkenin çocukları oluşturacaktır” ifadelerini kullandı. Yeni anayasanın tüm insanları kapsayacak şekilde olması gerektiğini de vurgulayan Kurtulmuş, “Özde ve sözde vatandaş kavramları vardı. Siyasi iktidarın dediğini yapanlar, özde vatandaş, yapmayanlar ise sözde vatandaş olarak kabul ediliyordu. Bunları artık ortdan kaldırmak gerekiyor. Bunu yapmak için de 12 Eylül Darbesi'nin bir ürünü olan anayasayı değiştirmek gerekiyor. Bu anayasa yapıldığı zamandan bu yana 50 bin defa maddeleri değiştirildi. Ama artık sözde vatandaş kavramının olmadığı, herkes için verilen bir mücadele vermek için bu anayasayı değiştirmeliyiz. Bu anayasının değiştirilmesi ile inanca, düşüceye eşit olan bir anayasa yapmış olmalıyız” diye konuştu.

Ülkenin ekonomisinin iyiye gittiğinin söylenip de asgari ücretin neden az olduğuna dair soruya da cevap veren Kurtulmuş, kendi gönlünden geçen asgari ücretin, bin TL olup vergiden de muaf olacak şekilde olması gerektiğinin geçtiğini ancak Türkiye'nin ekonomisinin şu anda buna uygun olmadığını ifade etti. Kurtulmuş, HAS Parti'den AK Parti'ye geçerken Genel Başkan Yardımcılığı'nı düşünüyor muydunuz sorusuna ise, “Ben yeni bir siyasetçi değilim. Siyaset yaparken, ben ne olacağım, kapımın önünde hangi ünvan yazacak diye düşünmedim. Benim için nerede olacağım değil, ne yapacağım önemlidir” ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum