Gönen: Heyecan verici bir stad olmuş

Gönen: Heyecan verici bir stad olmuş

Buraya gelen takımlar bu atmosfer ve seyirci baskısı altında maça 1-0 geride başlarlar. Bana göre Türkiye'nin en güzel stadı konumunda. Emeği geçen herkes sağolsun. Benim şehrime çok yakışmış

TBMM 21. dönem MHP Konya Milletvekillerinden ve Konyaspor'un eski Başkanlarından Prof. Dr. Sait Gönen, Torku Arena stadını çok beğendiğini belirterek, stadın heyecan verici olduğunu ve Konya'ya çok yakıştığını söyledi.

Konya'nın herşeyin en iyisine layık olduğunun altını çizen Sait Gönen, İstanbul'daki işlerinin yoğunluğundan dolayı Torku Arena'ya ancak Beşiktaş maçında gelebildiğini ve stadı çok beğendiğini bildirdi. Gönen, “emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi..

“AVRUPAİ BİR STAD OLMUŞ”

Hem stad, hem de Beşiktaş maçıyla ilgili görüşlerini açıklayan Sait Gönen, “İlk kez ayak bastığım Torku Arena’yı çok beğendiğimi söylemeliyim. Tribünlerin düzeni, localar, restoran, rahat koltuklar, dışarıdaki geniş park alanları, hepsi harika. Avrupai bir stad olmuş. Stat çok kompakt ve nefis bir atmosferi var. Buraya gelen takımlar bu atmosfer ve seyirci baskısı altında maça 1-0 geride başlarlar. Her şeyden önce hiç üşümüyorsunuz ısıtma düzeni çok iyi ayarlanmış. Bana göre Türkiye'nin en güzel stadı konumunda. Tekrar söylüyorum, emeği geçen herkes sağolsun. Benim şehrime böyle bir stad çok yakışmış. İnşallah böyle bir stadın takımı asansör takım değil, üst sıralar için, Avrupa kupaları için mücadele eden bir takım olur. Bunun için de yönetenlere büyük görev düşüyor. Torku Konyaspor'un ismi ligin altındaki takımlarla değil, yukarıdaki takımlarla anılmalı diye düşünüyorum. Torku Arena stadı sadece Torku Konyaspor'un değil, şehrin de imaj noktasında çıtasını yükseltir. Gerçekten çok güzel bir stad olmuş. Özellikle uçaktan çok daha güzel görünüyor Torku Arena. Bu stad da milli maç oynanmalı. Çünkü, her haliyle hazır bir stad. İnşallah yetkililer bu stadı gözardı etmezler.”

“HAKEMİ AŞAMADIK”

Beşiktaş maçıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Sait Gönen, maçın sonucunu hakemin tayin ettiğini Torku Konyaspor'un bu yenilgiyi haketmediğini belirterek, hakemlerin daha dikkatli olmasını, takımların futbol oynama arzusunun önüne geçmemesinin gerektiğini söyledi. Gönen bu konuda ise şunları söyledi:

“Aslında çok güzel bir maç oluyordu. Tribünler, kulübeler, sahanın içi, herkes coşkuluydu. Torku Konyaspor rakibine oranla daha istekli, daha coşkulu, daha tempolu, 3 puanı daha çok isteyen taraftı. Ancak maçın hakemi sahne alınca işler değişti. Torku Konyaspor baskısından kurtulan Beşiktaş, hakemin de katkısıyla da 1-0 öne geçti. Çünkü, Djalma'nın faul yapmadığı bir pozisyonun dönüşü gol oldu. İkinci golde de beşiktaşlı oyuncu bariz faul yapıyor, hakem gözünün önündeki pozisyonu görmüyor ve maç 2-0 oluyor. Şimdi hakemlere nasıl güveneceksin. Bir takımdan alıp diğer takıma veren hakemlerle işimiz zor. Ben bu yenilgiye rağmen Torku Konyaspor'dan umutluyum. 2-3 takviye, özellikle de forvete iyi bir golcü alınırsa bu takım ligi üst sıralarda bitirir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ZOR DÖNEMLERDE GÖREV YAPTIK”

Konyaspor'un en zorlu dönemlerinde başkanlık yaptığını ifade eden Sait Gönen, şimdi başkanlık ve yöneticilik yapmanın daha kolay olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Biz zor dönemlerde görev yaptık. 3-5 fedakar insanın cebinden verdiği paralarla kulübü yaşatmaya çalıştık. Bugün ise durum çok farklı. Kulüplerin birçok yerden geliri var. Yönetici cebinden para vermiyor, veriyorsa da bir şekilde geri alıyor. Dolayısıyla bugünkü şartlarda yapılan yöneticilik daha kolay diye düşünüyorum” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?”

Gönen, Beşiktaş maçındaki bir ayrıntıya da dikkat çekerek, Beşiktaş maçında Mustafa Kalaycı'dan başka bir milletvekili görmediğini belirterek, “böyle bir günde takıma destek vermeyecekler de ne zaman verecekler? Ben kendilerini tribünde göremedim, localar da izliyorlarsa da en azından şeref tribününe gelir taraftarlarla bir selamlaşmaları gerekir. Eski bir milletvekili ve kulüp başkanı olarak açıkçası bunu yadırgadım” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum