Golcüsüz bu kadar

Golcüsüz bu kadar

Bank Asya şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor, orta sıralarda yer alan Kartalspor’a karşısında tek kale oynamasına rağmen, gol ayaklarının olmamasının cezasını çekmeye devam ediyor: 0-0.

Ligin ikinci yarısına istediği gibi başlayamayan Konyaspor, orta sıralar için mücadele eden Kartalsporla deplasmanda 0-0 berabere kalarak, önemli bir avantajı da elinin tersiyle itti. Bucaspor’un puansız geçirdiği bir haftada Kartalspor karşısında üstün bir oyun oynamasına rağmen, gol yollarındaki beceriksizliklerini bu maça da yansıtan Konyaspor forvet elemanları saç-baş yoldurdu.Ligin ikinci yarısına Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yenilgisi ile başlayan, Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan, Çanakkale Dardanelspor’u son dakikalarda yenerek ikinci yarıda 3 puanla tanışan Konyaspor, geçen hafta Bucaspor’a yenilerek Hüsnü Özkara ile yollarını ayıran Konyaspor, dün deplasmanda oynadığı Kartalspor maçında da gol ayaklarının suskunluğu nedeniyle 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz beraberlikle sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısında da baskılı oynamasına rağmen golü bulamayan Konyaspor, önemli bir avantajı da elinin tersiyle itmiş oldu.
Karşılaşmayı, Konya’dan giden ve İstanbul’da bulunan yaklaşık bin 500 kadar Konyasporlu olmak üzere toplam 3 bin kadar futbolsever ile birlikte takımı yalnız bırakmayan Konyaspor yöneticilerinin hemen hemen tamamı izledi.. İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Oktay Özaydın ile Konyaspor eski yöneticisi gazetemiz yazarı Kudret Fikirli de tribünlerde yerlerini alarak Konyaspor’u bu önemli maçta yalnız bırakmadılar. Yeşil-beyazlı ekibin dünkü maçını eski futbolculardan Suat Kaya’da izledi.
Karşılaşma, bir gün önce yağan yağmurun ardından iyi bir zemin ve havada oynandı.. Maçın daha başından itibaren Konyaspor iyi baskı kurmasına karşın gol alanlarında etkili olamadı. Bu anlamda da cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyen Tayfun’un olmamasının sıkıntısı yaşandı dersek yerinde olur.
MAÇTAN NOTLAR
Ev sahibi ekip ilik 15 dakikada kendi sahasından çıkamadı. 22. dakikada Erdal’ın ceza alanına girmeden attığı sert şutta Oğuz topu elinden kaçırdı ve pozisyon kornerle sonuçlandı. Atakları sağ kanattan Yakubu ile yapmak isteyen Kartalspor’a karşılık Konyaspor bu kanadı kapatarak sahanın her yerinde daha etkili göründü. Kartalspor, ilk kornerini 37. dakikada, Görkem’in ters kafa vuruşuyla kazandı. Ancak, atış sonuçsuz kaldı. 40. dakikada, Yusuf’un sert şutunda Oğuz topu yumruklayarak gole izin vermedi. İlk 45 dakika başladığı gibi 0-0 sona erdi..
İKİNCİ YARI
Konyaspor, maçın 2. yarısına da hızlı başladı. 47. dakikada, Erdal sağdan taşıdığı topu kesti, Poljac’ın falsolu şutunda top az farkla dışarı gitti. Konyaspor’da tüm futbolcular dünkü maçta görevlerini yaptılarsa da gol yollarındaki sıkıntı, maçın kalan dakikalarında da devam etti. Orta alandan çıkan toplarda, forvet elemanları boşa kaçmakta ya da topsuz oyunda yetersiz kaldılar. 59. dakikada, Konyaspor’un yapamadığını neredeyse Kartalspor yapacaktı. Bu dakikada gelişen Kartalspor atağında, sağdan Hamza ortaladı, kale sahasından boş durumda bulunan gol ayağı Yakabu topu dışarı attı. 77. dakika dolduğunda Konyaspor’un baskısı sürdü ama beklenen gol yine çıkmadı. 85. dakikadan sonra Kartalspor’dan peş peşe ataklar geldi ve ev sahibi takım üst üste 3 korner atışı kullandı, ancak Konyaspor defansı tehlikeyi önleyerek gole izin vermedi. Kalan dakikalarda da her iki takımdan da gol sesi çıkmayınca maçta 0-0 bitti ve Konyaspor 3 puan için çıktığı karşılaşmadan 1 puanla dönerek Süper lig ümitlerini kalan haftalara taşıdı.

STAT: Kartal
HAKEMLER: Aytekin Durmaz xx, Ayhan Akgöz xx, Hüseyin Fidan xx
KARTALSPOR: Oğuz xx, Hamza xx, Mehmet Kahraman xx, Serkan xx, Tayfun xx, Selçuk xx, Yakubu xx, Efecan x (Dk. 33 Muhammet xx), Mehmet Uslu xxx, Tolga x (Dk. 66 Aliyev x), Adem x (Dk. 80 İbrahim x)
KONYASPOR: Recep xx, Ömer xx, Görkem xx, Volkan xx, Da Silva xx- Erdal xx (Dk.64 Uğur x), Mehmet Ayaz xx (Dk. 90 Abdülvahit ?), Zafer Demir xx, Yusuf Kurtuluş xx- Poljac x, Eser x (Dk. 77 Ferdi x).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum