Gol yemeyen tek kaleci Pawvelek

Gol yemeyen tek kaleci Pawvelek

Bank Asya 1. ligde, geride kalan 5 hafta da Boluspor ve Adanaspor ikişer kez lider koltuğuna otururken, Konyaspor 6 puanla 11. sırada yer aldı. Konyasporun kalesini 4 maçta koruyan Pawelek gol yemeye

Bank Asya 1. ligde, geride kalan 5 hafta da Boluspor ve Adanaspor ikişer kez lider koltuğuna otururken, Konyaspor 6 puanla 11. sırada yer aldı. Konyaspor’un kalesini 4 maçta koruyan Pawelek gol yemeyen tek kaleci oldu. 

 

Ligin 3. haftası, 25 golle en çok gol atılan hafta olurken, takımlar 1. hafta da fileleri 12, ikinci hafta da 17, dördüncü hafta da 18 ve beşinci hafta da 17 kez havalandırdı. Ligin ilk haftasında 13, ikinci haftasında 9, üçüncü haftasında 5 ve 4. haftasında 4 takım yenilmezken bu sayı 5. hafta da 3’e indi. Buna göre; Boluspor-Gaziantep BŞ ve Erciyesspor yenilgi almazken, Karşıyaka ve Sakaryaspor ise sadece 1’er beraberlik alabildi. 

 

Ligin ilk haftasında lider koltuğuna Adanaspor ve Boluspor 2’şer kez otururken, Ligin ilk 5 haftasında liderlik keyfi yaşayan diğer takım; Çaykur Rizespor oldu.  5. hafta sonunda; 11 puanla Boluspor ligin zirvesinde yer aldı. Karşıyaka 1 puanla son sırada bulunmakta. Lider Boluspor’u 10’ar puanla Çaykur Rizespor ve Tavşanlı Lityitspor izledi.

 

Bank Asya 1. ligde, ilk 5 hafta da Boluspor, Çaykur Rizespor, Adanaspor ve Tavşanlı Linyitspor 3’er galibiyet alırken, Gaziantep BŞ, Giresunspor, Güngören Belediye ve Karşıyaka galibiyetle buluşamadı. Ligde, Adanaspor ve Sakaryaspor beraberlik almazken, Gaziantep BŞ 5 maçını da beraberlikle kapattı. Konyaspor ve Erciyesspor ise 3 maçında berabere kaldı. Lig sonuncusu Karşıyaka ile birlikte Sakaryaspor 4 maçını kaybetti. 

 

Şampiyonluk mücadelesi veren Çaykur Rizespor 10 golle ilk 5 haftanın en golcü takımı oldu. Bu takımı 8’er golle; Tavşanlı Linyitspor, Göztepe ve Kasımpaşa izledi. Denizlispor ise 10 golle en çok gol yiyen takım olurken, Sakaryaspor kalesinde 8 gol gördü. Ligin en az gol yiyen takımı ise, 1 golle Konyaspor olarak istatistiklere geçti. Bu golü de Pawelek’in sakatlığı nedeniyle Tavşanlı Linyit maçında kaleyi koruyan Ercüment yedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.