Göçmenleri Taşıyan Tekne Yandı: 94 Ölü

Göçmenleri Taşıyan Tekne Yandı: 94 Ölü

İtalya'nın güneyindeki Lampedusa'ya bağlı Conigli adası açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir teknede çıkan yangın sonucu son belirlemelere göre 30'u çocuk 94 kişi hayatını kaybetti.

İtalya'nın güneyindeki Lampedusa'ya bağlı Conigli adası açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir teknede çıkan yangın sonucu son belirlemelere göre 30'u çocuk 94 kişi hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde gerçekleşen faciada ölü sayısının artmasından korkulurken arama kurtarma çalışmalarının hızla devam ettirildiği kaydedildi.

İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adasına bağlı Conigli adasının yarım mil açıklarında sabah saat 7.20'de kaçak göçmen taşıdığı belirlenen bir teknede yangın çıktı. Yaklaşık 500 kişinin bulunduğu 10 metrelik teknedeki yangının karadakilere yerlerini bildirmek için yanlarında bulunan bir battaniyeyi tutuşturmaları sonucu çıktığı kaydedildi. Şu ana kadar gelen bilgilere göre 94 kişinin hayatını kaybettiği bunlardan 30'unun çocuk olduğu 150 kişinin de sağ kurtarıldığı belirtildi. Su üzerinde halen birçok ceset ve yaralı bulunduğu ve bunlara ulaşmak için Sahil Güvenlik güçlerinin yanı sıra bölgedeki balıkçıların da arama kurtarma çalışmalarına destek verdikleri bildirildi.

Son on yılda gerçekleşen bu tip kazalarda hayatını kaybeden göçmen sayısının 6 bin 200 olduğunu ifade eden Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nicolini, bu trajedilerin önünün alınması gerektiğini, artık yeni bir facia daha yaşamak istemediklerini kaydetti. Giusi, "Bu korku filmi daha ne kadar sürecek? Buna artık bir önlem alınmalı." diyerek kaçak göçmen vakalarına yönelik tedbirlerin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Yaşanan facia dolayısıyla İçişleri Bakanı Angelino Alfano'nun da olayın yaşandığı adaya doğru yola çıktığı ifade edildi. Birçok siyasinin üzüntüsünü bildirdiği olayla ilgili Papa Francesco da resmi twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Papa Francesco mesajında "Lampedusa kıyılarında meydana gelen facianın kurbanları için dua ediyoruz. Olay tam manasıyla utanç verici." diyerek yaşanan trajediyle ilgili üzüntülerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.