GİV’in ödülleri  sahiplerini buldu

GİV’in ödülleri sahiplerini buldu

Girişimci ödülleri programında konuşan Girişimci İşadamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç, “Ülkemiz daha güçlü ve daha denge kuran bir ülke haline gelecektir. Bu da girişimcilerimizin eliyle olacaktır" dedi

Girişimci İşadamları Vakfının (GİV), Türkiye Gençlik STK'leri Platformu (TGSP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle, Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması'nın, 10’uncusu GİV Girişimcilik ödülleri törenle sahiplerine verildi. Ödül törenine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, KOSGEB Girişimcilik Daire Başkanı Ali Urhan, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç ve GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan katıldı. w

whatsapp-image-2023-11-05-at-12-07-34.jpeg

HER GİRİŞİMCİ YORULMADAN ÇALIŞMALI

Mehmet Koç, Türkiye Girişimci Buluşması'nın, Türkiye'de girişimcilik üzerine yapılan en uzun soluklu programlardan birisi olduğunu söyledi. Buluşmalar kapsamında burada stant açanların önemli bir kısmının yatırım alacağını ifade eden Koç, "Bunlardan bazılarına da benim yatırım yapacağımı söylemek isterim. Girişimci olmak, şirket kurmak ve bir yapı oluşturmak bambaşka bir şey. Profesyonel hayata geçmeden önce şirket kurun bir girişim fikriniz olsun. Bunu da bölgenize ve ülkenize kazandırmaya çalışın” diye konuştu. Ülkelerin sadece nüfuslarla değil, nüfusların oluşturduğu şirketlerle ve rakamlarla ifade edildiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti: "Dünyaya şöyle bir bakın, bir girişimci bir sürü şeyi değiştirebiliyor. Bu çok kıymetli bir şey. Nüfus kalabalığı ve genç nüfus olarak çok iyi bir yerdeyiz. Üretim altyapımız var. Her bir girişimci bir şirket kurmaya ve o şirketi topluma, iş hayatına ve üretime kazandırmaya, daha sonra da yorulmadan çalışmaya devam etmesi gerekir. Selçuk Bayraktar kardeşimiz gibi genç kardeşlerimizin sayısı arttıkça, rakamlar büyüdükçe inanıyoruz ki ülkemiz daha güçlü daha bağımız ve daha denge kuran bir ülke haline gelecektir. Bu da girişimcilerimizin eliyle olacaktır."

AHİLİK GELENEĞİMİZDEN KOPMAYIN

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, girişimcilerin ahilik geleneğinden kopmaması gerektiğini vurguladı. Ceylan, “2 gündür yaklaşık 500 proje içerisinden seçilmiş 80 nitelikli projenin var olduğu standları gezdik. Proje sahiplerini gördük, dinledik. Bazıları yatırımcı buldu, bazıları ödül alacaklar. Fakat 500'ü de çok kaliteliydi. Bu yıl projeleri arkadaşlar bizlere paylaştılar. 500 kaliteli projeye ulaşmış olmak programın ne derece kıymetli olduğunu ülkemiz için gelecek yıllarda kaliteli girişimlerin daha çok ortaya çıkmasına vesile olduğunu gösteren güzel bir örnek oluyor. Onun için bu program ülkemizin geleceği, girişimcilerin ellerinde olan ekonomimizin gelişmesi için çok kıymetli program haline geldi. Girişimci genç kardeşlerimize birkaç nasihatte bulunmak istiyorum. Sevgili girişimciler, iş ahlakından ayrılmayın. Topraklarımızda geçmişimizden gelen ahilik geleneğimizden kopmayın. Adaletten ayrılmayın. Mutlaka ticaret hukukunu gözetin. Helal kazanmaya ve helal kazancın bereketine mutlaka inanın ve mutlaka büyüklerinizin hayır duasını alın. Anne ve baba duası almadan yola çıkan yolda kalır” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLİĞİN BAŞKENTİ KONYA

Konya’nın girişimciliğin başkenti olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Konya, tarımın, sanayinin ve turizmin başkenti diye söylüyoruz. Ama hep vurguladığımız Ahmet Hamdi Tanpınar'ın söylemiyle ‘Bir başkent her zaman başkenttir’ onun için girişimciliğin de başkenti olduğunu görüyoruz. Burada düzenlenen programların katılımcı sayısı ile projelerin niteliği gün geçerek artıyor olması ve zannediyorum İstanbul'dan sonra programa ev sahipliği yapan tek şehir olmasından kaynaklı olduğunu ifade etmek isterim. Umuyorum ki proje için gelen arkadaşlarımızın her şey gönlünce olur. Yatırımcılarımız onlara destek olurlar ve çok güzel projeler hayata geçer. Güçlü şehirler, güçlü girişimciler, güçlü ülke olmak zorundayız. Artık dünyanın ihtiyacı olan Türkiye'nin kötülükleri düzeltmek için fiziki olarak müdahale etmesini zamanı geldiğini gösteriyor. Onun için bizim büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Konya'dan katılımcıların sayısının ve niteliğini arttığını duymaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA SANAYİCİ PROFİLİ OLUŞTURDU

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Konya’ya sanayici profilini oluşturduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da şunları söyledi: “Konya, hayallerini gerçekleştirenlerin şehri. Rahmetle ve minnetle anmak durumunda olduğumuz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın Konya'yı kazandırdığı TÜMOSAN yatırımının, otomotiv gelişiminin sağlanması ile dünyanın dört bir tarafına, her kıtasında ihracat için çabalayan, üretim yapan, bir sanayici profilini oluşturdu. Konya'nın ihracat rakam artışı Türkiye ortalaması üstünde olacak. 4 milyar doları zorlayan ihracat rakamının 2023 yılı sonunda Konya'nın hanesine yazılacağını hesap ediyor ve düşünüyoruz.”

Konuşmaların ardından, proje-fikir birincilik ödülünü Hevi Aİ Şirketi'nin Kurucu Ortakları ve CEO'su Doç. Dr. Deniz Can Aliş ile Mert Çelenk ve Mert Yergin, ikincilik ödülünü Tayko Pil Üretim A.Ş Yöneticisi Dr. Tayfun Koçak, üçüncülük ödülünü de Supsis Chatbot kurucusu Enes Dur Kurucu aldı. Program kapsamında, Yeni Girişimcilik Ödülü, Üniversite Girişimci Kulüp Ödülü, Dijital Ekonomi Ödülü, Basın Yayın Ödülü, Akademisyen Ödülü, Kamu Yöneticisi Ödülü, GİV Özel Ödülü ve İş Planı Ödülleri de sahiplerini buldu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.