Girişimcilere hibe fırsatı

Girişimcilere hibe fırsatı

Seydişehir Belediyesi-KOSGEB işbirliği ile 27 bin TL hibeli, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Projesi’ düzenlenecek

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, konuyla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi. Başkan Çat, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim projesi müracaatlarının başladığını ve bir ay süreceğini ifade ederek, düzenlenecek kurs sonucu KOSGEB tarafından tespit edilen girişimcilere 27 bin liraya kadar hibe alabileceğini söyledi. Proje kapsamında, 10-30 Mart 2011 tarihleri ile 21 mart- 6 Nisan 2011 tarihleri arasında 30 ar kişilik 2 ayrı gurup halinde toplam 60 kişiye , 60 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim kursu verilecek.
Projenin istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olacağını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat şunları söyledi: “Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amacı ile Seydişehir Belediyesi tarafından KOSGEB e sunulmak üzere tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecektir. İlk Planda 10-30 Mart 2011 tarihleri ile 21 mart- 6 Nisan 2011 tarihleri arasında 30’ar kişilik 2 ayrı grup halinde toplam 60 kişiye, 60 saatlik eğitim ve atölye çalışmasından oluşan eğitim programında, katılımcılara; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması, iş planı hazırlanması, pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal yönetim gibi konularda eğitim verilecektir. Halkımızdan alep olması durumunda yeni bir eğitim programı daha düzenlenecektir. Ücretinin tamamı ve her türlü giderleri belediyemiz tarafından karşılanacak olan eğitimler, özellikle genel ve özel hedef grupları (gençler, kadınlar, dezavantajlı gruplar) için düzenlenmiş olup, katılımcılara kurs yeri, saati ve detayları mülakattan sonra seçilen adaylara bildirilecektir. Eğitim sonunda yüzde 80 devam şartını sağlayan bütün katılımcılara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir.”
Eğitim için başvuranların seçmeleri ve mülakatlarının tamamen KOSGEB tarafından yapılacağını kaydeden Çat, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve katılım belgesi alan katılımcıların, işyerini açtıkları takdirde KOSGEB Mevzuatı çerçevesinde 27 bin liraya kadar hibe alabileceğini açıkladı. Çat şöyle devam etti: “Bu Paranın 3 bin TL’si işletme kuruluş gideri, 2 bin TL’si danışmanlık ve iş planı gideri, 10 bin TL ofis donanım ve teçhizatları, 12 bin TL de (her ay 1.000 TL personel ücreti, elektrik, ısınma gibi giderler için) verilecektir. Desteğin başlangıç tarihinden itibaren de isteyenlere 24 ay içinde; satın alınacak makine ve teçhizat için banka teminat karşılığı geri ödemeli olarak üst limiti 70 bin TL olan geri ödemeli faizsiz kredi sağlanabilecektir.”
Projeye müracaatların başladığını kaydeden Çat, “Ancak şunun kesin olarak bilinmesini isteriz ki, belediyemizin bu işteki rolü sadece öncülük yapmak ve eğitimi sağlamaktan ibarettir. Eğitime katılacakların seçimi ve kredinin sağlanması tamamen KOSGEB tarafından yapılacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.