Girişimci Öğrenciler İşlerini Kurmaya Hazır

Girişimci Öğrenciler İşlerini Kurmaya Hazır

Yaptıkları iş planları ve iş fikirleriyle ‘girişimciliği’ öğrenen Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencileri, kendi işlerini kurabilecek duruma geldi. Sertifika sahibi öğrenciler, girişimlerini hayata geçirdikleri takdirde KOSGEB’den...

Yaptıkları iş planları ve iş fikirleriyle ‘girişimciliği’ öğrenen Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrencileri, kendi işlerini kurabilecek duruma geldi.

Sertifika sahibi öğrenciler, girişimlerini hayata geçirdikleri takdirde KOSGEB’den 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizsiz geri ödemeli kredi alabilecek.

Uludağ Üniversitesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlediği, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı. Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinden toplam 70 saat boyunca, uygulamalı girişimcilik eğitimi alan 20 öğrenci, Rektörlük B Salonu’nda düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin uygulamalı eğitime verdiği önemi vurgulayarak, girişimciliği öğrenen öğrencilerin hayata atılmaya hazır hale gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özellikle bayan öğrencilerin girişimci eğitimi almasının kendisi için büyük anlam ifade ettiğini dile getiren Rektör Dilek, nüfusun yarısından fazlasının bayan olduğu toplumda, bu sayının daha da artması gerektiğini söyledi.

KOSGEB Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ da 3 milyon 240 bin işletmenin faaliyette olduğu Türkiye’de, bir milyon 300 bin girişimcinin olduğunu söyledi. Akdağ, nüfusun yüzde 51’inin kadın olmasına rağmen kadın girişimci sayısının 90 bin olmasından büyük üzüntü duyduklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.