Gıda analizinde son teknoloji kullanılıyor

Gıda analizinde son teknoloji kullanılıyor

Konya İl Özel İdaresi'nin desteği ile kurulan İl Kontrol Laboratuarı'nda son teknoloji ürünü cihazlar ile 200'den fazla gıda hammaddesi analiz ediliyor.

Konya'da üretilen et, süt, un ve diğer gıdaların analizleri uluslararası Laboratuar Akreditasyonu standardına uygun ortamda yapılıyor. İl Özel İdaresi'nin 400 bin TL'lik destek verdiği laboratuarda en son teknoloji endüstriyel cihaz ve donanımlarla analizler yapılıyor.

İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü'nde ham ve yardımcı maddeler, yarı mamul gıda maddeleri ile yan ürünlerine ait numuneleri son sistem teknoloji ile analiz ediliyor. Laboratuarda ayrıca her türlü su kirliliği ile su ürünlerinin muayene ve kontrolleri yapılabiliyor.

İl Kontrol Laboratuarı Müdürü Dr. M. Kürşat Işık, gıda ve yiyeceklerin üretim aşamasından sofralara gelinceye kadar tüm aşamaların insan sağlığı için büyük önem taşıdığını söyledi. Birçok hastalığın hijyenik ve üretim tekniklerine aykırılıklar nedeniyle bulaştığı uyarısında bulunan Işık, "Bu nedenle birçok insan, sofrasına gelen gıdanın geçirdiği tüm evrelerde, laboratuar kontrolünden ve onayından geçmiş olmasından emin olmak istiyor. Bizim görevimiz insanların bu endişelerini ortadan kaldırmak." dedi.

İl Kontrol Laboratuarı Müdürlüğü'nün İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini kaydeden Müdür Işık, verilen destekler sayesinde 200'ün üzerinde gıda hammaddesinin analizi yapılabilir hale geldiğini açıkladı. Kurum Müdürü Kürşat Işık, "Laboratuarlarımızın TS EN ISO/IEC 17025 Laboratuar Akreditasyonu Standardına uygun cihazlarla donatıldı. Müdürlüğümüze bağlı olarak, Kalite Yönetim Birimi, Fiziksel Analiz Laboratuarı, Katkı, laboratuarı, Kalıntı Analiz laboratuarı, Mineral Analiz Laboratuarı, Mikotoksin Analiz Laboratuarı, Kimyasal Analiz laboratuarı, Yem Analiz laboratuarı, Mikrobiyolaji Analiz laboratuarı olmak üzere 10'un üzerinde teknik birim hizmet vermektedir." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.