Gergin genel kurul

Gergin genel kurul

Konyaspor’un olağanüstü genel kurulu yapıldı ve başkanlığa yeniden Bahattin Karapınar seçildi. Divan başkanlığına Bahattin Karapınar ve Mehmet Tankut’un listeleri sunuldu. Tankut daha sonra listesini geri çekti

Yeni sezonda Türkcell Süper Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, olağanüstü genel kurulu dün gerçekleştirdi. 11 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği ilk oturumda gerekli çoğunluğu sağlayamayan temsilcimiz, dün ikinci kez bir araya geldi ve genel kurulu gerçekleştirdi. Kurulda Konyaspor Kulüp Başkanlığını yürüten Bahattin Karapınar, girdiği seçimde güven tazeledi. Toplam 825 delegesi bulunan Konyaspor’un genel kurulu 130 delegenin katılımı ile yapıldı.

Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kurul’a delegeler ve yönetim kurulu ile birlikte Ak Parti Milletvekili eski bakanlardan Sami Güçlü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Taştekin ve Konyaspor Kulübü Eski Başkanları Veysel Büyükmumcu, Mehmet Köseoğlu, Ahmet Şan, Sait Gönen ile eski yöneticilerden Kudret Fikirli katıldı. Kurul öncesinde belirlen devam kurulunda ise Başkanlığı Hikmet Çay, divan başkan yardımcılığını Hüseyin Çevik ve Katip Üyeliği ise Mustafa Sabri Ak yaptı.

Konyaspor kulübü yönetim kurulu üyesi Cengiz Yönet’in okuduğu yönetim kurulu faaliyet raporu ve ibrazı ile başlayan kurulda, yapılan oylamanın ardından denetim kurulu raporu okundu ve yeşil-beyazlıların gelir gider tablosu ortaya ondu. Okunan raporlara göre yeşil-beyazlıların 2009-2010 futbol sezonunda 45 Milyon TL geliri, aynı rakamda ise gideri olduğu belirtildi. 2009 yılında kulübün, ortalama 25 milyon TL borçla alındığını ifade eden yöneticiler, 2010 yılında kulübün borcunu 23 Milyon TL olarak açıkladı.

Oldukça gergin bir ortamda yapılan bu tartışmaların sonucunda Konyaspor delegeleri divan kuluna iki liste sundu. Başkalık görevini yürüten Bahattin Karapınar ile birlikte, delege ve eski taraftar grubu liderlerinden Mehmet Tankut’da listesini sundu. İki liste ile hararetli bir 15 dakika yaşanan kurulda Tankut’un listesini geri çekmesi ile sular duruldu ve oylama işlemine geçildi. Oylama sonunda 2009-2010 futbol sezonunda Konyaspor’u yeniden Süper Lig’e taşıyan Bahattin Karapınar ve listesi yeniden göreve getirildi. 21 kişiden oluşan yönetim kurulunda ise şu isimler bulunuyor: Bahattin Karapınar, Harun Aydın, Fethi Büyükbalta, Cengiz Yönet, Hasan Kulaksız, Mehmet Ali Acar, Mehmet Soylu, Kamil Akkanat, Davut Ulus, Hüseyin Bulmaz, İlker Özkan, Hüseyin Tosunoğlu, Mehmet Uvat, Ali Kaya, Hüseyin Polat, İbrahim Türkmen, Hakkı Teke, Doç.Dr. Niyazi Gümüş, Fuat Kaya, Alper Güçlü, Mehmet Orhan.

Oylama sonunda bir selamlama konuşması yapan eski başkanlardan Ahmet Şan, yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, geçtiğimiz sezonda şampiyonluğa emeği geçen herkese teşekkür etti. Konyaspor’un bir sevda olduğunun altını çizen Şan; “Konyaspor’da yönetici olarak görev almak ateşten gömlek giymek gibidir. Son iki yılda Konyaspor çok kara günler geçirmiştir. Bundan sonraki sezonlarda bu günlerin tekrar yaşanmamasını dilerim” dedi.

Yeniden Konyaspor Kulüp Başkanı seçilen Bahattin Karapınar ise yaptığı konuşmada Konyaspor’un, her yönüyle değişeceğini söyledi. Karapınar, “ Bir yıl önce göreve geldiğimiz zaman Konya halkına yönetimimize taraftarımıza da güvenerek Allahın izniyle şampiyonuz dedik. Lig sonunda bu mutluluğu yaşadık. Ancak burada bir ilk yaşanıyor şampiyon olmuş bir kulübün başkanı eleştiriliyor. Bu eleştirilerden kendime pay çıkaracağım. Sorulan kulübün borcunu da söylemek istiyorum. 25 trilyon olarak devraldık şimdi ise kulübümüzün borcu 23 trilyondur. Bununla birlikte 1 lira geliri olmayan kulübümüz bütün gelirleri temlik altında olan kulübümüz eski yönetimin borçlarına ödemeler yapmıştır. Bu rakam yaklaşık 1.5 milyon liradır. Yine bir başka soru kulübün yönetici alacakları ile ilgilidir. Bu konuyla ilgili olarak görüştüğümüz yöneticiler alacaklarının bir kısmını kulübe bağışlamıştır. Bu borçların toplamı yaklaşık 4.3 trilyondur. Kulübe emanet veren arkadaşlarımıza da görüştük ve alacaklarını kulübe bağışlamalarını istedik. Ve alacaklarının bir kısmını teklifimiz karşılığında kulübümüze bağışlamışlardır. Görev aldığımdan bugüne kadar beraber çalıştığım bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların çok emeği geçti. Şampiyon bir takımın yöneticileri olarak bu nişanı ölene kadar anlımızda taşıyacağız. Artık Konyaspor her yönüyle değişen bir kulüp olacaktır” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum