Gerekmediğinde hastaya enjeksiyon bile yapılmamalı

Gerekmediğinde hastaya enjeksiyon bile yapılmamalı

Özel Büyükşehir Hastanesi tarafından hasta güvenliği uygulamaları konusunda seminer düzenlendi

. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Şefi Prof. Dr. Ömer Karahan, Hasta Güvenliği Uzmanı Mehmet Nurullah Kurutkan ve Kurumsal Eğitim Danışmanı Celalettin Kandemir konuşmacı olarak yer aldı. Seminere dinleyici olarak Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi Başhekimi Adnan Tekin, Büyükşehir Belediye Hastanesi Genel Müdürü Cem Ali Aksoy, hastane çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ömer Karahan, hasta güvenliğinin önemine dikkat çekti. Bazı sağlık çalışanlarının hastayı koruma adına hasta güvenliği konusunda yanlış uygulamalar yaptığına atıfta bulunan Ömer Karahan, uygulanmakta olan bazı tetkikleri buna örnek göstererek, bunların hastaya yararlı olmak adına yapılmasına rağmen yanlış olduğunu vurguladı. Ömer Karahan, gerekmediği durumda hastaya enjeksiyon bile yapılmaması gerektiğinin altını çizerek, yapılan işin vebalinin büyük olduğunu belirtti. Hasta güvenliği konusunda değişimin bu seminerlerle sağlanacağına işaret eden Ömer Karahan, elde edilen bilgilerin sağlık kurumlarında uygulanması gerektiğine dikkat çekti.
Ömer Karahan’ın ardından sırayla söz alan Mehmet Nurullah Kurutkan ve Celalettin Kandemir de hasta güvenliği, hasta ve hasta yakını ilişkileri yönetimi üzerine bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.