‘Gerçek enflasyona göre   kamu işçisi alacaklıdır’

‘Gerçek enflasyona göre kamu işçisi alacaklıdır’

Türk–İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren TES-İŞ Sendikası Konya Şube Başkanı Gökhan Yalçın, hükümetin verdiği maaş zamlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Yalçın, “Ekonomik krizlerin neden olduğu yüksek enflasyonun etkisiyle kamu ve özel sektörde çalışan işçilerin satın alma gücü günden güne erimektedir. Ülkemizde sosyal devleti koruması, işyerlerinde ücret dengesini ve iş barışını sağlayarak örnek teşkil etmesi gereken işyerlerinin başında kamu işyerleri gelmektedir” dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Yaşanan yüksek enflasyon ve fiyat dalgalanmalarının çalışanlar arasındaki ücret dengesini bozduğunu ve çalışma barışını zedelediğini dile getiren Yalçın, “Sendikamız TES-İŞ, kamu işyerlerinde ücret dengesinin korunması, toplu iş sözleşmelerinin farklı enflasyon rakamlarına tabi olmaması için yürürlük tarihlerinin 1 Ocak’ta birleşmesini ve tüm kamu çalışanlarına refah payı verilmesini talep etmektedir. Bizler konuyu çalışma hayatının gündemine taşıyan sendikamız TES-İŞ’in ve Konfederasyonumuz Türk-İş’in yanındayız. Gerçek enflasyona göre işçi alacaklıdır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu işyerlerinde dengesizliğin önüne geçilmesi ve kamu işçisine nefes aldıracak ücret adaletinin sağlanması için dile getirdiğimiz taleplerimiz ise son derece yerinde ve haklı taleplerdir. Taleplerimizin kabul görmesini, Hükümetin kamu işyerlerinde huzuru ve iş barışını yeniden tesis edecek bu adımları en kısa sürede atmasını ümit ediyor ve bekliyoruz” görüşünü savundu.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.