Gençlere yol açıldı

Gençlere yol açıldı

Konya futbolu yetişen genç isimleri ile gelecek vaat ediyor. Konyaspor ve Konya Şekerspor’un son yıllarda yetiştirip milli takıma kazandırdığı genç isimler futbol camiasının onuru oldu

Konyalı genç futbolcuların önü açıldı. Geçen yıla kadar Konya’da yetişen genç futbolcuları es geçen Federasyon teknik kurulu, Federasyon ile kurulan iyi ilişkiler sonunda Konyaspor ve Şekerspor’un genç yıldızlarının Milli takımlara davet edilmesiyle Konya futbolu son bir yılda ivme kazandı.

Konyaspor ve Şekerspor’un iki yıldızı: Ömer Ali Şahiner ve Ali Dere, U18 Milli takımın, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Valentin Granatkin turnuvasının aday kadrosuna davet edilerek Konya’nın gururu oldular. Gençler, turnuvada başarılı bir performans göstererek gelecek için umut vermeye devam ettiler. 
Teknik direktör Şenol Ustaömer yönetimindeki U18 Milli Takımına ilk kez davet edilen Konyaspor’un genç yıldızı Ali Dere, Milli takımın Finlandiya'yı 2-1 yendiği maçta ilk kez Milli formayı giydi ve 73 dakika oyunda kaldı. Ali Dere, Millilerin Azerbaycan'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın 23. dakikasında ilk golü attı ve 77. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Grupta oynanan ve 1-0 kaybedilen Ukrayna karşılaşmasında da 90 dakika forma giyen Ali Dere, Millilerin Belçika'yı 2-1 yendiği üçüncülük-dördüncülük maçında da 90 dakika sahada kalarak başarılı performansıyla dikkat çekti. Ali Dere, ilk kez Milli takıma çağrılmasına rağmen turnuvada toplam 330 dakika ay-yıldızlı formayı giyme başarısını gösterdi.
Şekerspor’un yıldızı Ömer Ali Şahiner ise, U15 Genç Milli takımdan başlayarak U18 Genç milli takıma kadar yükseldi. Ömer Ali, Milli takımın Finlandiya ve Azerbaycan ile oynadığı maçlarda ilk 11’de görev yaparak 90 dakika sahada kaldı.  Yeşil-beyazlı takımın genç futbolcusu Ömer Ali, Valentin Granatkin turnuvasında geçtiğimiz maçlara oranla daha başarılı bir görüntü verdi. Teknik Direktör Abdullah Ercan yönetimindeki U17 Milli takımına ise, Konyaspor’dan Abdülkerim Kılıç davet edildi. Kılıç,  19-21 Ocak 2010 tarihleri arasında Silivri Klassis Golf hotelde yapılan hazırlık kampına katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.