Gençlere taş çıkarttılar

Gençlere taş çıkarttılar

Kick-Boks Türkiye Şampiyonasında Büyükşehirin sporcuları Erdal Kaya ve Mehmet Ali Ertürk, ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlere taş çıkartarak derece almayı başardılar

Geçtiğimiz hafta içinde şehrimizde yapılan ve 62 ilden bin 800 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Kick Boks Türkiye Şampiyonasının yankıları sürerken, Konya Büyükşehir Belediyespor adına ringe çıkan Konyalı sporculardan Erdal Kaya ve Mehmet Ali Ertürk ilerlemiş yaşlarına rağmen, çocukları yaşındaki gençlere taş çıkartarak kürsüye çıkmayı başardılar.

1 hafta boyunca devam eden müsabakalarda Konya’yı büyük erkeklerde temsil eden Erdal Kaya, 6 yıl aradan sonra çıktığı ringde finale kadar gelmesine rağmen, final maçında hakemlerin taraflı davranmaları sonucunda gümüş madalya da kaldı. 69 kiloda ringe çıkan tecrübeli sporcu, finale gelinceye kadar 4 müsabaka yaptı ve ringden elleri havada indi. Final maçında ise İstanbullu rakibini yatırmasına karşın, hakemlerin puanlamadaki yanlı davranışları nedeniyle şampiyonluğu kaçırdı.
Kick Boks Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil eden bir diğer tecrübeli isim M ehmet Ali Ertürk. Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli Kick Bokscusu Ertürk, genç rakiplerini yenerek yarıfinale çıkmayı başardı. Şehrimizi 74 kiloda temsil eden Mehmet Ali Ertürk, yarifinalde kıran kırana geçen bir maçtan sonra müsabakayı puanla kaybetti ve bronz madalyada kaldı. 
Bin 800 sporcunun kıran kırana yaptıkları müsabakalar sonunda ilk 4’e giren sporcular milli takım kampına çağrılacaklar ve Ekim ayı içerisinde Fransa’da yapılacak olan Dünya şampiyonasına katılacak olan Milli takıma girmek için mücadele edecekler.  Ağustos ayı sonlarına doğru açılacak milli takım kampına Konya’dan Erdal Kaya ile Mehmet Ali Ertürk’de katılacak.
İki tecrübeli sporcu, şehrimizde yapılan müsabakalarda Konya’yı en işi şekilde temsil ettiklerini, hedeflerinin ise milli takıma girerek, Fransa’da yapılacak olan Dünya şampiyonasında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olacağını söylediler.  Kaya ve Ertürk, kendilerine bu şampiyona öncesi destek veren yöneticiler Ercan Uslu, Osman Zabunoğlu ve Salih Aydın’a, ilk temsilcisi Arif Erardıç ile antrenörler Hamdi Yiğit, Hasan Oğuz, Osman Vuruşkan, Ahmet Gündüz, İdris Aydın, Mehmet Güçlü ve Tekvando İl Temsilcisi Hakkı Mermer’e teşekkür ettiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.