“Gençler” yazı değerlendiriyor

“Gençler” yazı değerlendiriyor

Konya Gençlerbirliği yaz futbol okulu kayıtları devam ediyor. Konya Gençlerbirliği yaz futbol okulu koordinatörü Taner Ay okulda kayıtların devam ettiğini belirterek amaçlarının Konya futboluna sporcular kazandırmak olduğunu ifade etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ 6-16 YAŞ ARASI”

Okulların kapanması ile yaz spor okullarında faaliyetler devam ediyor. Konya Gençlerbirliği Yaz Futbol Okulu’nda da kayıtlar devam ediyor. Yaz Spor Okulu Koordinatörü Taner Ay çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Biz haftada üç gün akşam saatlerinde antrenmanlarımızı yapıyoruz. Dumlupınar sahasında çalışmaktayız. 6-16  yaş arası toplam 85 civarı sporcumuz var. Bunun kısa zamanda yüzü bulmasını bekliyoruz, kayıtlarımız devam ediyor. Bu yaz spor okulunun başında biz okullardan seçmeler yaptık. Bu şekilde şu anki grubumuzda 30-35 sporcumuz bulunmakta. Ondan öncede bizim çevremizde bulunan  arkadaşlarımızın da katkıları ile öğrenciler dahil ettik grubumuza.  Geride kalan iki hafta oldukça güzel ve verimli geçti. 4 kişilik bir ekip ile haftanın 3 günü çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“AMAÇ KONYA SPORUNA FUTBOLCU YETİŞTİRMEK”

Devam etmekte olan yaz spor okullarındaki amaçlarının Konya sporuna hizmet etmek olduğunu belirten Ay, “Bunu biz şu amaçla yapıyoruz; 3 büyüklerin yaz okulları gibi para kazanmak değil. Amacımız Konya’da futbolcu yetiştirmek. Bunun gayreti içindeyiz. Fiyat konusunda da ulusal kulüplerin fiyatlarının yarısına bu işi yapıyoruz. Bizim amacımız daha çok Konyaspor’a Konya Sporu’na futbolcu yetiştirmek.  Biz bir ticarethaneden ziyade daha çok eğitim yuvasıyız.   Amacımız buradaki yetenekli çocuklarımızı bulup,  onları Konya’ya kazandırmak. Az önce de dedim ücret olarak 3 aylık 150 tl alıyoruz. Bu da çocupumuzun malzemesi, sahası, hocası bu masrafları karşılıyor ancak. Bunu da elimizden geldiğince devam ettirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Ailelerin neden yererl yaz spor okullarını tercih etmeleri gerektiği noktasında da konuşan Ay, “Çocuklar ve aileleri 3 büyüklerin yaz spor okullarını daha çok istiyor. Dikkat çekiyor. Ancak bu çocuklarımız profesyonel olduklarında lisanslarını buradan almak oldukça zor. Bizde ise çocuğun önünü açmak için kendimiz bir yerlere göndermeye çalışıyoruz. Ayrıca çocuklarım9ızın kendilerini kanıtlamaları yerel futbol okullarında daha kolay. Şöyle bir düşünün aynı kulübün aynı şehirde 1’den çok futbol okulu var. Ülke genelini de hesap ettiğinizde bu çocukların kendilerini kanıtlamaları çok zor.” dedi.

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.