Gençler klasik müziğin değerini bilmiyor

Gençler klasik müziğin değerini bilmiyor

Konya'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Konyalı sanayici Ömer Faruk Meydan, telli sazların hepsini ve özellikle udi çalıyor

Konya'da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Konyalı sanayici Ömer Faruk Meydan, telli sazların hepsini ve özellikle udi çalıyor. Otomotiv yedek parça sektöründe ülkenin en büyük ithalatçılarından biri olan Meydan Grup'un sahibi Ömer Faruk Meydan, 7 yaşından beri müziğin için bulunduğunu belirterek, "Müziğin içinde bulunmama rağmen 17 yaşımda Türkiye'nin yetiştirdiği değerli Üstat Udi Necati Çelik'ten ilk dersimi alarak nota okumayı öğrendim. Necati Çelik hocamdan Udi dersi aldım. Hocamın üsten ders vermesinden dolayı kısa süre içinde ud çalar duruma geldim. 3 yıl ders aldıktan sonra hayatın yükü ağır geldiği için derslere ara vermek zorunda kalmıştım. Babamda tüm işleri benim üstüme vermesi sanat derslerinden iyice uzak kalmama neden olmuştu. İş dünyasında büyük başarım 81 ile hitap eden bir şirket olmamızı sağladı" diye konuştu. Tüm Türkiye'ye hitap eden şirketini çocuklarına devrettiğini ifade eden Faruk Meydan, uzun bir ara verdiği müziğe tekrardan başladığını söyledi.

'23 YIL ARADAN SONRA TEKRARDAN MÜZİĞE DÖNDÜ'

23 yıl aradan sonra tekrardan müzikle ilgilenmeye başladığını aktaran Meydan, "Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Şahin Ak'tan ud ve nota dersi almaya tekrardan başladım. Müzik dersleri dışında duygu seline kapıldığım anlarda şarkı sözleri de yazıyorum. Şu an 32 adet şarkı sözü yazdım. Eserlerimi fantezi ve klasik tarzında birer CD olmak üzere eserlerimi toplamak istiyorum. CD'ler şu an yapım aşamasında" dedi.

İşyerinde stresini müzikle attığını da dile getiren Ömer Faruk Meydan, sözlerini şöyle sürdürdü: Ben Türk müziğine gönül verenleri bir aya getirip daha güzel eserlerin ortaya çıkmasını istiyorum. Müzik sektörünün Konya'da daha ileri bir yere gelmesi için elimden geleni yapıyorum. Müzisyen insanların Konya'ya gelmeleri için davet ediyorum. Bizler Mevlana'nın torunlarıyız içimizdeki şevk kolay kolay yok olmaz. Değerli müzisyen arkadaşlarımız gelip bizi tanısınlar. Günümüzde klasik eserler yapılmıyor. Yeni nesil gençler Türk Musikisi'nin değerini bilmiyor. Müziğimizi gençlere sevdirmemiz gerekiyor. Bunun için hepimizin çalışması gerekir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.