Genç zekalar yarışıyor

Genç zekalar yarışıyor

Gençlik Eğitim Kurumları, Konya'da bir ilke imza atarak “Genç Zekalar Yarışıyor” adı altında ilkokul 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılacağı bir yarışma düzenliyor. Yarışma ise öğrenci ve veliler tarafından büyük ilgi görüyor

Yapılacak yarışma öncesinde basın toplantısı gerçekleştiren Gençlik Eğitim Kurumu İlk ve Ortaokul  Müdürü Barış Çağlayan Çakır, “Çocuğun kendini, karakterini ve gelişim düzeyini ortaya koyduğu en önemli alan oyundur. Nitelikli bir oyunla hem çocuğu gözlemleyebilir hem de ona pek çok bilgiyi eğlenceli bir ortamda öğretebilirsiniz. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok üniversite, oyunun çocuklar üzerindeki etkisinden dolayı zeka ve akıl oyunları geliştirmektedir” dedi. Gençlik Eğitim Kurumları Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Çakır'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Gençlik Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Muharrem Turşucu ve eğitimciler katıldı.

KONYA'DA İLK KEZ DÜZENLENECEK

Fikirlerin çakışmasından hakikatın ortaya çıktığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yapılacak yarışmanın çocukların geleceğine büyük katkı sağlayacağını aktardı. İnsan beynindeki nöron bağlarının iyi kurulması gerektiğini söyleyen Gürsoy, “Önemli olan beyni iyi kullanmak. Bu kişiyi daha üretken yapıyor. Bu yarışma, Konya'da ilk kez yapılacak. Gençlik Eğitim Kurumları bu amaçla kapılarını devlet okullarına açıyor. Köylerde gizlide kalmış başarılı öğrencileri ortaya çıkarmak ve onları yetiştirmek için önemli bir yarışma. Toplamda 160 öğrenci yarışmaya katılacak” açıklamalarında bulundu.

PİLOT OKULLAR BELİRLENDİ

Gençlik Eğitim Kurumu İlk ve Ortaokul  Müdürü Barış Çağlayan Çakır, yarışma ile ilgili bilgiler verdi. Konya merkez ilçelerinde Özel Gençlik İlkokulu, Ortaokulu, Karatay İzzet Bezirci İlkokulu ve Selçuklu Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nu yurtiçi ve yurtdışında geliştirilen akıl ve zeka oyunlarını yaygınlaştırmak için pilot okul olarak belirlendiğini ifade etti. Çakır, daha sonra şunları kaydetti: “ Bu maksatla; bu oyunların nasıl oynanacağı, çocuğa nasıl oynatılacağı, hangi oyunla hangi kazanımların hedeflendiği, oyunların çocuk gelişimine etkileri, oyun ortamında çocuğun ne şekilde gözlemleneceği gibi konuları içine alan eğitimler düzenlemektedir. Zeka oyunları yarışmasının birçok boyutta ele alınabilecek amaçları vardır.”

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ ARTIYOR

“Amacımız, çocukların eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme yöntemleriyle tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak” diyen Çakır, Çocuklara matematiğin eğlenceli dünyası olan akıl oyunlarını tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz.  Ülkemizde akla ve zekaya dair etkinliklerin artmasını sağlayarak bu kavramlara saygıyı artırmalıyız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yarışmaların gerçekleştirileceği alanları beraberindeki heyetle gezdi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.