Genç pehlivanlar Kahramanmaraşta esti

Genç pehlivanlar Kahramanmaraşta esti

Okullar arası 15-16 Yaş Grekoromen Grup Müsabakaları 12-14 Mart tarihleri arasında Karramanmaraşta yapıldı

Okullar arası 15-16 Yaş Grekoromen Grup Müsabakaları 12-14 Mart tarihleri arasında Karramanmaraş’ta yapıldı. Yapılan müsabakalara Konyalı pehlivanlar, 2 birincilik, 2 ikincilik 4’te üçüncülük kazanarak damgasını vurdu. Genç pehlivanları çalıştıran eski milli sporcular Kamil Mingan ve Halil Karaçor, yapılan müsabakalarda da sporcuların başarılarına imzalarını attılar.

Grup maçlarında Konyalı sporcuların aldığı dereceler ise şöyle: 100 Kg’de 1. Osman Yıldırım (Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi), 63 Kg’de 1.İbrahim Er (Selçuklu Fatih Endüstri Meslek Lisesi). 46 Kg’de 2. Abdurrahman Altan (Mimar Sinan İ.Ö.O). 69 Kg’de 2. Mücahit Atalay (Özel Büyük Koyuncu Lisesi). 46 Kg’de 3. Burak Güzel (Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi). 50 Kg’de 3. Emirhan Demirhan (Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi). 58 Kg’de 3. M. Ziyaettin Yıldız (Meram Ticaret Meslek Lisesi). 85 Kg’de 3. İ. Hakkı Erduran (Selçuklu Anadolu Lisesi).

Avrupa şampiyonluğu bulunan eski milli sporculardan Kamil Mingan, sporcularının aldıkları başarı ile Konya’yı onurlandırdıklarını söyledi. Genç güreşçilerin başarılarının artarak devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu ifade eden Mingan; “Yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcularımız önümüzdeki ay yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Bu güne kadar elde ettikleri dereceleri orada da tekrarlayarak sadece Konya’yı değil, Türkiye’yi de temsil etme hakkı kazanacaklarına inanıyorum. Çok başarılı ve Türk güreşinin geleceğine imzasını atacak yetenekte sporcularımız var. İnşallah bu isimler, bizlerin ve Konya’nın yüzünü ağartmaya devam edecek” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.