Genç Kız Telefonla Dolandırıldı

Genç Kız Telefonla Dolandırıldı

Nevşehir’de, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının kurbanı olan genç kız, 900 lira kaptırdı. Genç kızdan biraz önce aranan genç kızın annesi ise durumu anlayarak telefonu dolandırıcının yüzüne kapattı. Nevşehir’de cep...

Nevşehir’de, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcının kurbanı olan genç kız, 900 lira kaptırdı. Genç kızdan biraz önce aranan genç kızın annesi ise durumu anlayarak telefonu dolandırıcının yüzüne kapattı.

Nevşehir’de cep telefonundan aradıkları 19 yaşındaki A.S. isimli genç kıza, kendisini polis olarak tanıtan bir dolandırıcı, "Telefonunu annenden aldık. Ablan şu anda karakolda, yanımızda bulunuyor. Verdiğimiz hesap numarasına bin lira para yatırmanız halinde kurtaracağız." dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan genç kız, kendisine ait ziynet eşyasını sarrafta 900 liraya bozdurarak bir bankanın Nevşehir Çarşı şubesinden hesaba yatırdı. Sonrasında da ağlamaya başladı.

Genç kızın ağladığını gören bankanın bayan güvenlik görevlisi durumu sordu. Genç kızın anlatması üzerine hesabı dondurulmak istenmesine rağmen geç kalındığı için para dolandırıcıların hesabına geçti. Dolandırıldığını anlayan A.S. polise şikayette bulundu.

Aynı dolandırıcıların sabah saatlerinde A.S.’nin annesini de aradığı ancak haberlerden dolandırılma olayını bildiği için telefonu yüzlerine kapattığı öğrenildi. Adını vermek istemeyen anne "Biz bu olayı yaşadık, kimsenin canı yanmasın. Sakın telefonda tanımadığınız kişilerin söylediklerine inanmayın. Çok şükür ki kızımın sağlığı iyi, olan paraya oldu. Ben de arandım ama haberlerden dolandırılma olayını bildiğim için telefonu yüzlerine kapattım. Sonrasında kızımın aranması tesadüf mü bilmiyorum ama kızımı kandırmayı başarmışlar. Sağlık olsun." ifadesini kullandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.