Genç kız dördüncü nakil şansında hayata tutunamadı

Genç kız dördüncü nakil şansında hayata tutunamadı

Karaman'da kardeşinden kök hücre alınarak nakil yapılacak olan 18 yaşındaki kan kanseri (Akut Lenfoblastik Lösemi) genç kız, hayata tutunmak için 4. kez tedaviye başladığı hastanede hayatını kaybetti

10 yaşında tedavi olan ve hastalığı 18 yaşında tekrar nükseden Sümeyye Koyuncu, 8 ay önce ikinci kez tedaviye başladı ve kısa sürede remisyon denilen kök hücre nakli seviyesine geldi. Kök hücre için 12 yaşındaki kardeşi Hatice uyumlu çıkınca Sümeyye için hayat tekrar başladı. Ancak Ankara'da hastaneye giden Sümeyye, hastane tadilatta olduğu için kendisine sıra gelmeden hastalığı tekrar nüksetti ve nakil seviyesine gelmek için Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geri döndü. Yine kemoterapiye başlayan genç kız, bu kez remisyon dönemine gelmeden babası vefat edince tedaviye ara vermek zorunda kaldı. Son kez 3 ay önce 4. tedavisine başlayan Sümeyye, kök hücre nakil seviyesine gelemeden geçtiğimiz hafta hayatını kaybetti. Yaşanan tüm olumsuzluklar nedeniyle kızının sağlığına kavuşamadığını belirten Aliye Koyuncu, "Benim tek istediğim çocuklarımın sağlıklı olmasıydı. 12 yaşındaki kızım Hatice'den alınacak kök hücre ile yaşayacak diye umut ederken, olumsuzluklar peşimizi bırakmadı. İlk başta hastanede bize sıra gelseydi çocuğum belki de sağlığına kavuşmuş olacaktı" dedi. 
ARTIK NAKİLLER KONYA'DA YAPILACAK
Kendisinin hastaneye gelmesinden sonra Sümeyye'nin tedavisiyle yakından ilgilendiklerini belirten SÜ Meram Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü Kök Hücre Nakil Merkezi sorumlularından Doç. Dr. Aynur Uğur Bilgin, "Sümeyye çok geç kalınmış bir hastaydı. Üst üste olumsuzluklar yaşanmış. İlk tedaviden sonra sıra gelmemiş, sonrasında babası vefat etmiş derken tekrar nakil sürecine başladı. Ben de hastamı bu zamanda tanıdım. Kardeşi uyumlu olduğu için yaşam şansı çoktu, 4. kez nakil seviyesine gelinmesi için çabalandı ancak bu kez hastalığa yenildi. Bizi çok üzen bir olay oldu. Konya'da Kök Hücre Nakil Merkezi daha önce açılmış olsaymış, şimdi Sümeyye yaşıyor olabilirdi" dedi. 
Konya'da Kök Hücre Merkezi'nin kurulduğunu ifade eden Bilgin, "Sümeyye gibi hastalarımıza sahip çıkabilmek ve onları yaşatabilmek için bu şarttı. Eylül ve Ekim ayı içerisinde hastalarımıza burada kök hücre naklini yapmaya başlayacağız. Onun dışında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ile irtibata geçerek nakil seviyesine gelen hastalarımızın organizasyonunu yaparak nakillerinin yapılmasını sağlamaya başladık. Bu sayede hastalarımızın sağlığına kavuşacağını düşünüyoruz" dedi.
İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.