Genç Girişimciler, Deneyimli İşadamlarıyla Buluştu

Genç Girişimciler, Deneyimli İşadamlarıyla Buluştu

Geleceğin Gücü Girişimciler ’G3 Forum 2014’e katılan genç girişimcileri deneyimli işadamlarıyla buluşturdu. Forumda girişimcilik alanında uzmanUluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler...

Geleceğin Gücü Girişimciler ’G3 Forum 2014’e katılan genç girişimcileri deneyimli işadamlarıyla buluşturdu. Forumda girişimcilik alanında uzman

Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle Suada’da gerçekleştirilen forumda girişimci ve girişimci adayları, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz, Göktekin Dinçerler, Nevzat Aydın, Selçuk Kiper, Varol Civil gibi isimlerden oluşan 90 kişilik mentor grubuna sordukları sorulara, interaktif ortamda cevap aradı.

Programda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gazeteci Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde Türkiye Ekonomisi 2023 vizyonu çerçevesinde girişimciliğin öngörülen rolünü masaya yatırdı. Cevdet Yılmaz, girişimcilik diyince akla ilk gelenin bireysel çaba olduğunu söyledi. Yılmaz, "Girişimci deyince bireysel bir çaba anlaşılıyor, risk alan, cesaretle iş yapan, bunun karşılığında da yüksek getiriler elde etmeyi hedefleyen bir birey akla geliyor. Bir taraftan da şunu görüyoruz. Girişimciliğin çok güçlü olduğu sosyal ortamlar var." diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ülke olarak zenginleşmek için girişimciliğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Zenginleşmenin icat edilmiş tek bir yolu var dünyada, o da girişimcilik. Ne kadar çok girişimci varsa o kadar zenginsin. Ülke olarak zenginleşmek istiyorsak, girişimci sayını artıracaksın. İşsizliğin çözümü de yine girişimcilikte. Bakın bugün Türkiye’de 1,5 milyon işletme var. Bizim yanımızda çalışan insan sayısı 15 milyon. Yani her bir işletme demek, 10 kişiye istihdam demek." dedi.

Programa katılan Vodafone Türkiye Ceo’su Gökhan Öğüt de bireylerin ve kurumların hayatlarını değiştirecek uygulamaların girişimcilerden ve gençlerden geleceğini bildiklerini söyledi. Bugün Türkiye’deki bir çok internet uygulamasının genç girişimciler tarafından icat edildiğini aktaran Öğüt, "Onların aslında 10 yıl önce bu salonda oturan sizler gibi girişimciler tarafından tüm dünyada yapıldığını göreceksiniz. İşte bu nedenler şirketimizin vizyonuna ulaşması için girişimciliği önemli buluyoruz. Gençler arasında çok büyük işsizlik problemi var. Dünyadaki tüm işsizlerin yüzde 40’ı gençler ki sadece dünya nüfusunun yüzde 17’si olmalarına rağmen. Türkiye’de de benzer bir durum var. Dün açıklanan TÜİK rakamlarında ülkemizdeki işsizlik rakamını 10,1 olmasına rağmen, gençler arasındaki işsizlik rakamı 18,9. Nerdeyse 2 katı. Bu noktada girişimcilik ve özellikle dijital girişimcilik öne çıkıyor. Artık gençler iş aramak zorunda değil, kendi işlerini oluşturabilir durumdalar." şeklinde konuştu.

Panel sonrası foruma ve girişimciliğe verdiği destekten ötürü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a, G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz tarafından ödül takdim edildi.

Forumun dikkat çekici bölümlerinden biri de televizyoncu Acun Ilıcalı’nın, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk’un sorularını yanıtladığı bölüm oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.