Gemi kaptanı mucize kurtuluşu anlattı

Gemi kaptanı mucize kurtuluşu anlattı

Türk bayraklı Ankara feribotu ile çarpışan Türk yük gemisinin kaptanı Ahmet Soytürk, yaşadığı korkunç dakikaları anlattı. 3400 tonluk geminin sulara gömüldüğü an:

Arnavutluk’un Durres limanı açıklarında Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada batan yük gemisinin kaptanı Ahmet Soytürk, kazadan mucize bir şekilde kurtulduğunu söyledi.
Kazadan canlı kurtulan ikinci kaptan Ahmet Bal ile Durres hastanesinde tedavi altına alınan kaptan Soytürk yaşadığı korkunç dakikaları anlattı.
Büyük bir çarpışma gürültüsünün ardından kaptanı olduğu 3400 tonluk geminin iki dakika içinde batmaya başladığını belirten Soytürk, kaza sırasında gemi mürettebatının uykuda olduğunu, bu yüzden can yeleklerini giymeye dahi fırsat bulamadıklarını bildirdi.
Kendisini bir anda karanlık suların içinde bulduğunu kaydeden Soytürk, şöyle konuştu :
“Ne olduğunu anlayamadım. Geminin içinde sulara gömüldüm. Nefesim tükenmeye başladığı anda gemi batarken içinde biriken hava beni su yüzüne çıkardı. Bir süre bağırarak yardım bekledim. Su üstünde arkadaşlarıma seslendim ama yanıt veren çıkmadı.”
Sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekleyen kaptan Öztürk “Ancak kayıp arkadaşlarım var. Bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum. İnşallah hayırlı bir haber gelir” dedi.
Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.