Gembos Yolu’nda çalışmalar hızlandı

Gembos Yolu’nda çalışmalar hızlandı

Beyşehiri Antalyaya bağlayacak olan ve bölge halkı tarafından Yeni Konya-Antalya Karayolu olarak isimlendirilen Gembos Yolunda çalışmalar hızlandı.

BİRİNCİ SINIF DEVLET YOLU
Beyşehirliler’in yıllardır beklentisi içerisinde olduğu Beyşehir güzergahlı yeni Konya-Antalya Karayolu (Gembos Yolu) ile ilgili çalışmaların hızlanması bölge halkını umutlandırıyor. Ramazan ayı içerisinde Beyşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, Beyşehirliler’in yıllardır beklenti içerisinde olduğu Beyşehir güzergahlı yeni Konya-Antalya Karayolu’nun en kısa zamanda tamamlanacağını ve Gembos Yolu’nun birinci sınıf devlet yolu olacağını söyledi.
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan “Akdeniz’le Orta Anadolu’yu birbirine bağlayan Torosların tabi, engebeli, dağlık kesimi var. Hızlı, rahat bir şekilde insanoğluna tarihte de, bugünde geçit verememiş, ama artık bundan sonra buralarda da önemli, yüksek standartlı, yollar oluşturmanın zamanı gelmiştir” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, “Kamuoyu tarafından Gembos Yolu olarak bilinen ancak yeni süreçte Yeni Konya-Antalya Karayolu diye tanımlanan Gembos Yolu’nun tamamlanması halinde 15 milyon turistin 5 milyonu Konya üzerinden Kapadokya’ya daha güvenli bir şekilde intikal etme imkanı bulacak. Ayrıca Antalya bölgesindeki binlerce aile ise Beyşehir-Derebucak yöresine yayla turizmi kapsamında akın ederek, bölge adına inanılmaz bir kalkınma hamlesinin başlatacak. Bu yol artık sizi bekliyor, bizim tüm ümidimiz, geleceğimiz, hayalimiz bu yol” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum