Gelinlik Fuarı’na Kardeş Geliyor

Gelinlik Fuarı’na Kardeş Geliyor

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) işbirliği ile IF Wedding Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı’nı İzmir’e kazandıran Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Avrupa’ya çalışan ihracatçı firmalar içinde Eylül ayı içinde ayrı bir...

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) işbirliği ile IF Wedding Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı’nı İzmir’e kazandıran Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Avrupa’ya çalışan ihracatçı firmalar içinde Eylül ayı içinde ayrı bir fuar organizasyonu için düğmeye bastı. Sektör firmalarının talebi doğrultusunda ortaya çıkan yeni fuar ile ilgili fizibilite çalışması yapılması kararı alınırken, EGSD’nin yürüteceği çalışmalar doğrultusunda yeni fuar projesi şekillenecek.

    EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, Ege İhracatçı Birlikleri Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Başkanı Emre Kızılgüneşler başkanlığında EBSO Sanayiciler Kulübü’nde gelinlik, damatlık ve abiye sektörünün önde gelen firma temsilcileri ile bir araya gelerek fuarı değerlendirdi.

    YENİ FUAR EYLÜL AYINDA YAPILACAK

    Toplantıda konuşan Mukadder Özden, 4-7 Şubat 2015 tarihleri arasında 9. kez yapılacak olan IF WeddingFashion Gelinlik Damatlık Abiye Giyim Fuarı’nın hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, sektörün ve kentin gelişimi için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bunlardan birinin de sektör firmalarının talepleri doğrultusunda Eylül ayında yeni bir fuar düzenlenmesi konusunda fikir alışverişi yaptıklarını ifade eden Özden, "Gelinlik Fuarı her yıl ivmesini artırarak yoluna devam ediyor. Avrupa’ya çalışan ihracatçı firmalar ise Eylül ayında bir fuar düzenlenmesi görüşünü dile getiriyor. Bu görüşü EGSD bünyesinde değerlendiriyoruz. Sektörün nabzını tutuyoruz. Bu konuda fizibilite yapma kararı aldık. Eylül ayındaki fuarın hem sektöre hem de kente katkı sağlayacağı ortaya çıkarsa yeni bir Fuarı İzmir’e kazandırırız." diye konuştu.

    "SEKTÖR FARKLI PAZARLARA YÖNELMELİ"

    Gelinlik sektöründe el işçiliğini geliştirmek ve nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda da projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Özden, istihdam sözkonusu olduğunda Bayraklı Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye ile de işbirliği yapabileceklerini kaydetti. Sektörün ihracata yönelmesi gerektiği ve Afrika ve Türk Cumhuriyetler başta olmak üzere farklı pazarlara gidilmesi gerektiği konusunda da toplantıda görüş birliğine varıldığını anımsatan Özden, kümelenme konusunda da çalışmalar yapılmasına karar verildiğini vurguladı.

    "SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

    Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler ise 2015 yılında yapılacak Gelinlik Fuarı’na 70’den fazla ülkeden 20 bine yakın ziyaretçinin katılmasının hedeflendiğini belirterek bu hedefe ulaşılması için yapılması gerekenleri konuştuklarını anlattı. Hızla büyüyen sektörün sıkıntılar da yaşadığını dile getiren Kızılgüneşler, bu sorunların çözülmesi için de birlik adına yapılması gerekenleri yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.