Gelinliğin Başkentinde Buluştular

Gelinliğin Başkentinde Buluştular

Avrupa’nın en iddialı fuarları arasında yer alan IF WEDDING FASHION İZMİR-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 8.

Avrupa’nın en iddialı fuarları arasında yer alan IF WEDDING FASHION İZMİR-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 8. kez kapılarını açtı. Fuar, bu yıl ilk kez Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI)'ne üye olarak düzenlendi. İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) tarafından Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD)'nin destekleriyle organize edilen fuarda, 150 yerli ve 21 yabancı toplam 171 firma yer aldı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nın bütün hollerinde birden açılan fuara Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Sakarya illeriyle Lübnan, İtalya, Ukrayna ve Rusya’dan firmalar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilkini 2007 yılında düzenledikleri Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda önemli mesafe katettiklerini belirterek, 4 bin metrekare alanda 74 katılımcı ile başladıkları organizasyonda, 25 bin metrekare alan ve 171 katılımcıya ulaştıklarını söyledi. Fuarın İzmir’deki gelinlik sektörüne hareketlilik getirdiğine dikkat çeken Kocaoğlu, “Bir numaralı fuarımız Marble’ın ihracat rakamlarını görüyoruz ve gururlanıyoruz. Gelinlik fuarının ayrı bir özelliği var. Gelinlikler her tarafı çiçek tarlasına çeviriyor. İzmir’de gelinlik fuarı başlamadan önce en fazla 10 tane gelinlik vitrini vardı, bugün sayısını bilmiyoruz.” diye konuştu. Şehrin gelinlik merkezi olması ve ileriye gitmesi için çalıştıklarını dile getiren Kocaoğlu, şöyle devam etti: “Gelecek yıl düzenleyeceğimiz fuarı, beş misli daha büyük olan Gaziemir’deki Yeni Fuar Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Bu fuarın hemen akabinde, dünyada iz bırakacak bir fuar gerçekleştirmek için çalışmalara başlayacağız. Dünyanın en önemli gelinlik, damatlık ve abiye fuarını, 2015 yılında yeni fuar alanımızda gerçekleştireceğiz. İzmir’i sadece ülkemizin değil, dünyanın bir numaralı gelinlik, abiye ve damatlık merkezi haline getireceğiz. İki üç sene içinde, yılda 100 fuar yapmayı hedefliyoruz. İzmir’in kalkınmasında fuar ve kongrenin ne kadar önemli olduğunu, ulu önderimizin bize verdiği fuarcılık sektöründeki büyüme direktifini yerine getirmek ve daha ileriye taşımak için de var gücümüzle çalışıyoruz. Kentimizi ve bölgemizi birlikte kalkındırma, oradan da ülkemizi kalkındırmaya katkıda bulunmaya çalışıyoruz.”

‘İZMİR’İN GELİNLİĞİN BAŞKENTİ OLMASINI İSTİYORUZ’

EGSD Başkanı Mukadder Özden ise mevcut fuarı dinamik tutarak, dünyanın sayılı moda etkinliklerinden biri haline dönüştürme konusunda iddialı olduklarını söyledi. TMHGF Başkanı Hüseyin Öztürk de ülkenin ekonomik ve siyasi başkentinin olduğunu, gelinlik denildiğinde de İzmir’in başkent olarak anılması için çalıştıklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından fuar kapsamında düzenlenen, "Beyaz Perde" temalı 5. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale kalan 15 tasarım, sektörün beğenisine sunuldu. Jüri üyelerinin değerlendirmesiyle birinciliğe Firdevs Tülin Gülhan, ikinciliğe İbrahim Çakmak, üçüncülüğe Ayşe Özyurt, mansiyon ödülünü de Taner Tabaklı lâyık görüldü. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL ödül verildi. Tasarım gelinlikler, fuar süresince sergilenecek.

50 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ GELECEK

Yaklaşık 50 ülkeden alım heyeti gelmesi beklenen fuarda, özellikle Rusya, Kazakistan ve İran’a yönelik saha çalışmaları yapıldı. Ekonomi Bakanlığı’nın alım heyeti programında Azerbaycan, Belçika, Fransa, İsrail ve Özbekistan’dan gelecek alıcılarla katılımcılar arasında ikili görüşmeler yapılacak.

Fuar, 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sektöre yönelik ve yalnızca profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ve aksesuarları sergileniyor. Yer sıkıntısı sebebiyle katılımcılar büyük bir titizlikle belirlendi. Katılmak isteyen firmaların, marka tescil belgesi ve üretim kapasitesi gibi kriterleri gözönüne alındı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.