Gelecek inavosyanda

Gelecek inavosyanda

KOP İdaresi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Innopark Konya işbirliğiyle yürütülen KOBİ Mentör Projesi tamamlandı. Yeni Türkiye markaları oluşturulmasına katkı sağlamalarına yönelik eğitimler ve danışmanlık hizmetleri verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin uygulayıcı olarak yer aldığı ve Konya, Karaman, Niğde, Aksaray illerindeki KOBİ’lerin; dijital teknolojiler, inovatif yaklaşımlar ve yenilikçi uygulamalarla küresel ölçekte rekabet edebilmesinin önünü açmayı amaçlayan ‘KOBİ Mentör Projesi’ kapanış toplantısı ile sona erdi. KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Sanayi ve Teknoloji Konya İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ile akademisyenler, sanayici ve iş insanlarının katıldığı kapanış toplantısında katılımcılara proje çıktıları hakkında bilgiler verildi. İmalat sanayinde faaliyet yürüten KOBİ’lerin yüksek teknolojili ve katma değerli üretim yapmalarının dünyanın gelişmiş ülkeleriyle olan rekabette büyük önem arz ettiğini ifade eden KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, üretimin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirterek; “Bugün KOBİ’lerimizin atacağı her adımın yaşadığımız coğrafyanın biraz daha ilerlemesine katkı sunacağına inanıyoruz. İdare olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çatısı altına girdiğimiz 2018 yılı Haziran ayından bu yana, Sayın Bakanımızın KOBİ’lere verdiği önem ve destek doğrultusunda Bölgemizde yer alan KOBİ’lerin güçlendirilmesi konusu çalışmalarımızda ayrı bir yere sahip oldu. Mentör, bir firmanın yol arkadaşıdır. Tüm iş süreçlerinde firmayla iş birliği yapan, yönlendiren, firmaya bilgi desteği sağlayan ve doğru kaynaklara ulaşmasını sağlayan araçtır. Özellikle teknolojik gelişmelerle birlikte geleneksel mentörlüğün yanı sıra e-mentörlük uygulamaları da gittikçe yaygınlaşmaktadır. Biz de paydaşlarımız ile birlikte KOBİ Mentörlük projesi ile KOBİ’lerimizin, Ar-Ge ve İnovasyon konusunda hem daha doğru planlama yapma imkânı bulmasını hem de ayırdıkları kaynakları daha verimli kullanmasını sağlamayı amaçladık. Bu kapsamda Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinde yer alan 55 KOBİ’ye inovasyon konusunda uluslararası rekabetçilik kapasitelerini geliştirmelerine ve sürdürülebilmelerine destek olmak amacıyla bir yıl boyunca Innopark öncülüğünde mentörlük hizmeti verildi. Ayrıca proje ile Ar-Ge, inovasyon, fikri ve sınai mülkiyet hakları, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, Ar-Ge proje önerisi hazırlama gibi konularda farklı zamanlarda 24 kez eğitim düzenlendi ve sanayicilerimiz bilgilendirildi. Proje faydalanıcılarımız olan KOBİ’lerimizin de bu bir yıllık sürede projeyi sahiplenmeleri ve sürece dâhil olmaları projemize önemli katkılar sağladı” dedi.

AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİ SAYISI KONYA İÇİN AVANTAJ”

Kendisinin de bir Mentör olduğunu söyleyen Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, kamu, üniversite ve sanayi işbirliği ile alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü çok önemli çalışmalar bulunduğunu ifade etti. Hazırlanan Strateji Eylem Planında yer alan başlıklardan birisinin de ‘İşbirliği ve Kurumsallaşma, İletişim ve Algının Oluşturulması’ maddesi olduğuna dikkat çeken Konarılı, “Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmaları göz ününde bulundurursak, Ankara bu konuda İstanbul’dan daha ileri seviyede. Çünkü gerek akademisyen sayısı gerek Teknokent sayısı ve gerek bilişim merkezleri sayısı olarak daha fazla. Bunun yanında Teknokentlerin sayı üstünlüğünün yanı sıra satışlarının da fazla olması gerekmektedir. Konya’nın potansiyelini incelediğimizde, buradaki akademisyen sayısı, akademisyen başına düşen öğrenci sayısı olarak çok iyi durumdayız. İki adet Teknokentimiz var ve doluluk oranları çok güzel. Konya, sanayi sicil belgesi bakımından Türkiye genelinde beşinci sırada, inşallah en kısa zamanda bu sayınında artacağına inanıyorum. Projenin tüm KOP Bölgesine ve ülkemize önemli katkılar sağladığına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı, KOBİ Mentör Projesinin uygulanması ve proje çıktıları hakkında katılımcılara sunum yaptı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.