Gazze'yi Konyalılar imar edecek

Gazze'yi Konyalılar imar edecek

Konya'nın davasının Gazze olduğunu söyleyen Cansuyu Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, “Konya, Filistin için 7 Ekim'den bu yana seferber.

Gazze'yi Konyalı hayırseverlerin desteğiyle yeniden imar edeceğiz. Yetimleri Konyalılar olarak sahipsiz bırakmayacağız” dedi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2023 yılında başarılı işlere imza atarken, mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı da ihmal etti. Cansuyu Derneği Konya İl Temsilciliği de asrın felaketinin yaşandığı, İsrail'in acımasızca, insanlık suçu işleyerek Filistinlileri öldürdüğü, alım gücünün ciddi şekilde düştüğü, insanların daha da fakirleştiği 2023 senesinde boş durmadı. Cansuyu Konya İl Temsilciliği deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerine de katıldı, Konyalıların bağışlarını deprem bölgesine de götürdü. Yine Cansuyu Konya İl Temsilciliği, Konya şehir merkezi ve taşralarda garibanların umudu oldu. Cansuyu, Konya'da Filistin halkı için de kıyama kalktı.

3-2-1-001.jpg

9 GÜN BELEN'DE ARAMA KURTARMA FAALİYETİNDE BULUNDUK

Cansuyu Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, 2023 faaliyetlerini Merhaba Gazetesi'ne değerlendirdi. Tozan, “Cansuyu Derneği olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren, mazlum ve mağdurun yanında olduk. Elimizdeki imkânlar dahilinde nerede bir çığlık duysak oraya koşmak için gayret ettik. Gerçek muhtaçlara üzerimizdeki emanetleri ulaştırabilmek için büyük bir titizlik ve ciddiyetle çalışmalarımızı yürüttük” dedib İlk günlerinden bu yana öncelikli olarak Konya'da, ve yeryüzünün farklı coğrafyalarında sayısı milyonları aşan insana ulaştıklarının altını çizen Tozan, “Yüzlerindeki bir nebzede olsa oluşan tebessüme vesile olduk, hayır dualarını alıp milletimize, Konya'mıza ilettik. Alan el ile veren el arasında köprü olabilmenin verdiği manevi huzur, kardeşlerimizin içerisinde olduğu ağır manzara bizi ve gönüllülerimizi hep daha fazla çalışmaya teşvik etti. Şimdi şöyle bir baktığımızda gerçekleştirdiğimiz nice projeler, yapılan nice hayırlı çalışmalar, devam eden onlarca projemiz ve gerçekleştireceğimiz nice hedeflerimiz var.

3-1-1-001.jpg

Geride bıraktığımız 2023 yılı da Cansuyu için gayretlerle dolu bir yıl oldu. Yıl içerisindeki çalışmalarımızda en önemli yeri büyük bir üzüntü ile yaşadığımız deprem felaketi aldı. Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren, her türlü imkânlarımızla saha da olduk. Cansuyu Arama Kurtarma (CAK) ekibimiz AFAD koordinesinde önemli, takdirlik ve büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirilen faaliyetler yürüttü. Milletimiz de biz de tüm arama kurtarma görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Biz, Cansuyu Konya İl Temsilciliği olarak 54 kişilik ekibimizle Hatay Belen'de 9 gün arama kurtarma faaliyeti içinde yer aldık” şeklinde konuştu.

cansuyu-dernegi-3.jpg

DEPREM BÖLGESİNDE, KONYA'DA VE TAŞRADA MAZLUMLARA ULAŞTIK

“Deprem bölgelerinin tüm şehirlerinde koordinasyon ve lojistik merkezleri kurduk, aşevleri kurduk, karışıklığa sebep olmadan, ihtiyaçları yerinde tespit ederek, köy köy, mahalle mahalle acil yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için çalışmalar yürüttük” diyen Cansuyu Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çalışmalar, disiplinli,

ismail-tozan.png

koordineli bir şekilde aylarca, aksamadan sürdü. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da Cansuyu Konya İl Temsilciliği olarak aktif görevlerde bulunduk. Böylesine büyük bir çalışmada omuz omuza verip, takdire şayan hizmetler ortaya koyduğumuz Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı’na, tüm Milko teşkilatlarına kurumumuz ve bağışçılarımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca yine Konya'mızda 2023 yılında şehir merkezi ve taşradaki muhtaç ailelere gıda ve giyim yardımında bulunduk. Yüzlerce ailenin kömür ihtiyacını gördük. 2023 yılı Kasım 15 itibarıyla kömür dağıtımımız başlamıştı.”

KONYA 7 EKİM'DEN BU YANA FİLİSTİN İÇİN SEFERBER OLDU

Filistin ve Gazze davasının kendileri için vazgeçilmez bir tutku olduğunun altını çizen Tozan, 7 Ekim'den bu yana Gazze için de seferber olduklarını vurguladı. İmkânları dahilinde

Gazzeliler için önemli faaliyetler yürüttüklerini, birçok alanda yardım çalışmaları gerçekleştirdiklerini dile getiren Tozan, şunları kaydetti: “Çalışmalarımız döneme, duruma, konunun gündem de olup olmamasına bakmadan sürekli olarak devam etti,

edecek de. Gazze’de gerçekleştirdiklerimize de şöyle bir bakınca, kalıcı eserler, kurban çalışmaları, yetim sponsorluk ödemeleri, yetim çiftler için düğünlerini gerçekleştirme desteklemeleri, gıda paketleri, ramazan iftarları, acil insani yardımlar, acil insani yardım konvoyları, gibi daha çok sayıda alanda gayret ortaya koyarak kardeşlerimizle buluşturduk. İnsanlık tarihinde eşine az rastlanan bir dramın yaşandığı; çocukların, kadınların, masum sivillerin, binlerce kardeşimizin bombardıman altında vefat ettiği, binlerce kardeşimizin de ağır yaralar aldığı, koskoca bir şehrin tüm insanlığın gözü önünde yerle bir edildiği son saldırılarda, bölgede süren çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Gıda paketleri, günlük sıcak yemek ikramları, battaniye, giyecek gibi türlü yardım malzemeleri ve acil insani yardımlarımızı kardeşlerimize ulaştırdık. Kısa süreli ateşkes ilanı döneminde ise, yardım konvoylarımızla Gazzeli kardeşlerimize daha geniş şekilde ulaşabildik. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor, milletimizin-bağışçılarımızın destekleriyle aksamadan da devam edecek. Konya, Filistin için 7 Ekim'den bu yana seferber oldu. Konyalılara hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. İnsani yardım noktasında hayırseverlerimizin derneğimize bağışları, yardımları oldu. Gazze, Konya'nın davasıdır. Konyalı, Filistin davasına her zaman destek olmuştur. İnşallah yaşanılan süreç Filistinli kardeşlerimizin zaferiyle sonuçlanacak. Yetim sponsorluğunu artırmamız gerekir. Düğün faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Gazze'yi Konyalı hayırseverlerin desteğiyle inşallah yeniden imar edeceğiz. Yetimleri Konyalılar olarak sahipsiz bırakmayacağız. Filistin'de yıkılan binaları el birliğiyle imar edeceğiz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum