Gazze’de Ölü Sayısı 2 Bini Geçti

Gazze’de Ölü Sayısı 2 Bini Geçti

İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları ve kara operasyonu sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 2 bini geçti. Gazze Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının bir ayı aşkın devam eden İsrail saldırılarda yaralanan kişilerin hayatını kaybetmesi...

İsrail’in Gazze’ye hava saldırıları ve kara operasyonu sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 2 bini geçti. Gazze Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının bir ayı aşkın devam eden İsrail saldırılarda yaralanan kişilerin hayatını kaybetmesi sonucu yükseldiğini açıkladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail saldırıları sonucu 2 bin 16 kişi ölürken, 10 bin 196 kişi de yaralandı. Açıklamada ölenler arasında 541 çocuk, 250 kadın ve 95 yaşlının olduğu belirtildi.

Bin 980 olarak duran ölü sayısının saldırılarda yaralanan ve Gazze genelindeki hastaneler ile Kahire ve Küdüs’e tedavi için götürülen kişilerin ölmesi ile arttığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Şicaiye bölgesinde yıkıntılar arasından bir cesedin de çıkarıldığı bildirildi. Sağlık görevliler, cesedin yıkıntılar altında 3 hafta bulunduğunu söyledi.

Bu arada İsrail ordusu ölen 64 askerinden 5’inin dost atışı sonucu öldüğünü doğruladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.