Gazze’de katliamı  durdurun çağrısı

Gazze’de katliamı durdurun çağrısı

Büyük Filistin Buluşması Oturma Eylemi’nde konuşan Konya STK Kadın Platformu Başkanı Hamide Baloğlu, “Dünyanın en bereketli topraklarında aslında yabancı olmadığımız ama ilk kez bu kadar vahşice bir katliam yapılmaktadır” dedi

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (STK) Kadın Kolları Konya Şubesi, Filistin'e destek amacıyla "Büyük Filistin Buluşması Oturma Eylemi" programı gerçekleştirdi. Kılıçarslan Meydanı'nda eylem yapan STK'lı kadınlar, destek için Fetih Suresi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını yapan Konya STK Kadın Platformu Başkanı Hamide Baloğlu, Filistin’de yaşanan katliama sessiz kalmayacaklarını belirtti.

whatsapp-image-2023-10-27-at-15-54-44-1.jpeg

‘HER EYLEM YENİDEN DİRİLTİR’

Filistin’in özgürlüğüne kavuşacağını belirten Hamide Baloğlu, Gazze’nin yanında olduklarını dile getirdi. Baloğlu, “Dünyanın en bereketli topraklarında aslında yabancı olmadığımız ama ilk kez bu kadar vahşice bir katliam yapılmaktadır. Her eylem yeniden diriltir diyerek ve bu onurlu duruşa niyet ettik. Elbette Allah zalimleri mağlup edecektir. Bizler Filistinli kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olacağız ve dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Başlangıç tarihi kesinlikle 7 Ekim olmayan, 1948’den beri şahit olduğumuz bitişi ise bizlerin gayretlerine de bağlı olan bu katliamın durması için burada toplanmış bulunuyoruz. Kur'an-ı Kerim’ler ile geldik meydanlara dualar eşliğinde bir mesaj vermek için dünyaya. Bugün itibariyle Gazze katliamının 21. gününde bulunuyoruz. Dünya susabilir ama bizler onurlu insanlar olarak sessiz kalamayız dedik ve şimdi Kılıçarslan Meydanının bu duruşa, bu insani direnişe şahit kılıyoruz. Dua evde de edilirdi. Ama cemaatin birlikte saf tutmanın bereketine inandık. En samimi dualarımız şimdi Gazze için özgür Filistin için. Allah'ın izniyle bu güzel birlikteliğimiz hayırlara vesile olur. Allah katında makbul bir amel sayılıp ulaşması gereken tüm mecralara ulaşsın” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.