Gazze'de düğün hazırlığı

Gazze'de düğün hazırlığı

Mehir Vakfı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Sosyal Araştırma ve Dayanışma Vakfı (SADAV) işbirliğiyle İsrail ablukasındaki Gazze'de yaşayan ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen 250 çift, dünya evine girecek. 


Mehir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özdemir yaptığı açıklamada, ''Gazze'de düğünümüz var'' sloganıyla gerçekleştirecekleri projeyle, maddi durumu iyi olmayan gençleri evlendireceklerini söyledi. 
Afganistan, Çeçenistan, Bosna Hersek ve Pakistan'da yaşanan acılara ortak olan Konya'nın bu kez de Gazze'deki gençlere yardım elini uzatacağını ifade eden Özdemir, ''Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve esnaf odalarını gezerek projemize destek istiyoruz. Başta Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olmak üzere herkesten ilgi görüyoruz'' dedi. 
Özdemir, Konyalı hayırseverlerin daha önce olduğu gibi şimdi de Gazze'deki gençlerin yardımına koşacağına yürekten inandığını vurguladı. 
TİKA ve SADAV işbirliğiyle gerçekleştirecekleri proje kapsamında Filistin'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardıma muhtaç gençlerin belirlendiğini anlatan Özdemir, şunları kaydetti: 
''Gazze'deki yerel kaynaklar, Gazze'de 11 bin gencin evlenme yaşını geçmesine rağmene maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemediklerini söyleyerek, bizden yardım istediler. Biz bu kadar kişiye yardım etmemizin zor olacağını ancak elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Bu yıl nişanlanıp da ekonomik zorluklar nedeniyle evlenememiş 250 kişiyi dünya evine sokacağız. 5 yılda benzer durumdaki bin 250 çifti evlendirmeyi planlıyoruz. Bu yıl için 474 Gazzeli gencimiz, yani 237 çiftimiz başvuru yaptı. Başvuru yapanların çoğunluğu 23-26 yaş arası gençlerden oluşuyor.''   HER ÇİFTE 50 ÇEŞİT EŞYA YARDIMI  Çiftlere çoraptan damatlığa, duvaktan gelinliğe 50 çeşit eşya yardımında bulunacaklarını belirten Özdemir, ''Yatak odası, çek yat, halı, yolluk ve bornoz gibi 50 parça eşya vereceğiz. Eşyaların hepsi de kaliteli. Bu eşyaların bedeli yaklaşık 5 bin lirayı buluyor'' dedi. 
Özdemir, İsrail hükümeti ile gerekli yazışmalar yapıldıktan ve izinler alındıktan sonra, yardımları Tırlarla bölgeye ulaştıracaklarını söyledi. 
Mustafa Özdemir, 250 çiftin toplu düğün törenlerini, Eylül 2010'da Gazze'de yapacaklarını sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.