Gazze’de 3 Günlük Yeni Ateşkes

Gazze’de 3 Günlük Yeni Ateşkes

Mısır’ın arabuluculuğuyla Gazze’de yeni 72 saatlik ateşkes ilan edildi. Şu ana kadar yerel saatle gece yarısı başlayan ateşkese Hamas ve İsrail tarafının uyduğu kaydedildi. Bir Hamas yetkilisi, Filistinli grupların Mısır’ın ateşkes...

Mısır’ın arabuluculuğuyla Gazze’de yeni 72 saatlik ateşkes ilan edildi. Şu ana kadar yerel saatle gece yarısı başlayan ateşkese Hamas ve İsrail tarafının uyduğu kaydedildi.

Bir Hamas yetkilisi, Filistinli grupların Mısır’ın ateşkes çağrısını kabul ettiğini ve Kahire görüşmelerinin devam edeceğini söyledi. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise yeni müzakerelerin anlaşma için “son şans” olacağını kaydetti.

İsrail hükümetinden üst düzey bir yetkili de dün ateşkes uygulandığı takdirde İsrailli müzakerecilerin, Filistinlilerle dolaylı görüşmelere devam etmek için Kahire döneceğini açıklamıştı. İsrailli yetkili ayrıca Mısır’ın yeni bir ateşkes için sunduğu öneriyi kabul ettiklerini ifade etti.

Bir önceki ateşkesi uzatma girişimlerinin başarısız olmasının ardından İsrail tarafı Cuma günü Kahire’den ayrılmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun da taraflara yeniden “şiddete yol açacak adımlardan” kaçınmaları çağrısı yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.