Gazprom: Doğalgaza Talep Artışı Sürdü

Gazprom: Doğalgaza Talep Artışı Sürdü

Gazprom’un açıkladığı 2013 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre, tüm temel göstergelerde büyüme meydana geldi.

Gazprom’un açıkladığı 2013 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarına göre, tüm temel göstergelerde büyüme meydana geldi. Yapılan açıklamada, “Rusya doğalgazına yönelik uzun vadeli talep artışını sürdürdü. İlk çeyrekte toplam gelirler, analistlerin beklentilerini aşarak 43,9 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.” ifadeleri kullanıldı.

Gazprom, 2013’ün birinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Avrupa doğalgaz piyasalarının toparlanmayı sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Gelişmeler hem Avrupa’nın Rusya doğalgazına gösterdiği güçlü talepten, hem de RWE’ye yönelik geçmişe dönük doğalgaz tedarikine alacakların kısmen yeniden girişinden kaynaklandı. Toplam sermaye harcamaları yıllık bazda yüzde 11 düşüş kaydederek 2012 ilk çeyreğinde 223,9 milyar Rus rublesi iken 2013 ilk çeyreğinde 199,1 milyar Rus rublesi düzeyine indi. 2013 ilk çeyreği için FAVÖK rakamı 20,0 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.” ifadeleri yer aldı.

Gazprom’un Avrupa ve Türkiye’ye yönelik doğalgaz ihracatında, yılbaşından bu yana olumlu bir seyir izlediğinin altı çizildi. Avrupa’nın ekonomik toparlanmasının sürmesi yönündeki beklentiler, Rusya doğalgazına gösterilen güçlü talep ve Gazprom’un gelir kaynaklarının petrol, elektrik ve ticareti de kapsayacak biçimde genişlemesinden ötürü, gelecek dönemden beklentilerin de olumlu bir seyir izlediği ifade edildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.