‘gaziantep’e Deniz Getirilmek İsteniyorsa Polateli Hassa Yolu Yapılmalı’

‘gaziantep’e Deniz Getirilmek İsteniyorsa Polateli Hassa Yolu Yapılmalı’

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, “Gaziantep’e deniz getirilmek isteniyorsa bunun en kısa çözümü Polateli-Hassa yolunun en kısa zamanda yapılarak sanayicinin hizmetine sunmakla olacaktır.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, “Gaziantep’e deniz getirilmek isteniyorsa bunun en kısa çözümü Polateli-Hassa yolunun en kısa zamanda yapılarak sanayicinin hizmetine sunmakla olacaktır.” dedi.

    Dünyada rekabetin çok acımasız bir şekilde sanayicinin aleyhine ilerlediğini kaydeden Çalışkan, “Bu rekabet koşullarında kar etmek ve ayakta kalabilmek için girdi maliyetlerinin düşürülmesi önem arz etmektedir. Sanayici ve üreten olarak bizlerin en önemli maliyetlerinden bir tanesi ürettiğimiz ürünlerimizi pazarlara ulaştırırken ki yaşadığımız ulaşım sorunlarıdır. Bölgesinde önemli bir sanayi ve ticaret merkezi olan şehrimizin deniz bağlantısı için en kısa mesafe olan İskenderun limanına ulaşmak zorunluluğumuzdur. Gaziantep’e deniz getirilmek isteniyorsa bunun en kısa çözümü Polateli-Hassa yolunun en kısa zamanda yapılarak sanayicinin hizmetine sunmakla olacaktır.” ifadelerini kullandı.

    Çalışkan, şunları söyledi: “Birçok farklı kurum ve kişiler tarafından dillendirilen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Hassa tünel projesinin daha fazla vakit geçirilmeden hayata geçirilmesinin hayati önem taşıyor. Suriye ve Ortadoğu bölgesinde ortaya çıkan güvenlik zafiyetiyle birlikte karayolu taşımacılığı büyük riskler taşımaktadır. Risk taşıyan karayolu taşımacılığı yerine daha güvenli olan deniz taşımacılığına yönelen iş adamlarının limana daha hızlı ve kısa mesafeyle ulaştırmak zorundayız. Hassa Tünel Projesi ve Polateli yolunun yapılmasında siyasilerin ve yöneticilerimizin konu hakkında hassasiyetle durması gerekmektedir. Çevre illere sağlanan teşviklerle dezavantajlı duruma gelen üreticilerimizin, rekabette ki avantajlarını kaybetmemesi şehrimiz ve geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.