Gazetecilik mesleğini öğrencilere anlattı

Gazetecilik mesleğini öğrencilere anlattı

Karatay Mahide Koşukçu İlköğretim Okulu, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsamında çeşitli meslek gruplarından temsilcileri öğrencilerle buluşturuyor.

Okulda belli aralıklarla gerçekleştirilen söyleşilere katılan meslek temsilcileri, öğrencileri meslekleri hakkında bilgilendiriyor. Öğrencilerin sorularını cevaplandırarak, meslekleri hakkında merak edilenleri paylaşıyor. Okulun sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında bütün meslek gruplarından temsilcilerin öğrencilerle buluşturulması hedefleniyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle okul yönetimi, gazetecilik mesleğinin öğrencilere tanıtılması amacıyla gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Ali Özcan davet etti. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. İlk olarak kendini tanıtan Ali Özcan, ardından öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Gazetecilik mesleğinin zorlukları, avantajları, haber seçiminde ve yazımında dikkat edilmesi gereken hususlar, haber kaynaklarıyla ilişkiler, haberlerin gazetede kullanımı ve gazete baskı işlemleri başta olmak üzere öğrencilerin gazetecilik mesleğiyle ilgili merak ettiği bütün soruları cevaplandıran Ali Özcan, iyi bir gazetecinin öncelikle toplumsal çıkarı ön planda tutması gerektiğini vurguladı. Söyleşinin sonunda öğrencilere, hangi mesleği yaparsalar yapsınlar, en iyi şekilde yapmaları ve kendilerini yetiştirmeleri tavsiyesinde bulunan Ali Özcan, bütün öğrencilere başarılar diledi.
Daha sonra Mahide Koşukçu İlköğretim Okulu Müdürü Gürcan Öztürk ve Sınıf Öğretmeni Arif Levent Arıncı, Ali Özcan’a okul hakkında bilgi verdi. Müdür Gürcan Öztürk, Saraçoğlu’nda bulunan okulun son 2 yıl içerisinde hem eğitim-öğretim hem de fiziksel donanım açısından büyük mesafe kat ettiğini söyledi. Okul aile birliği ve hayırsever vatandaşların da katkısıyla bunu gerçekleştirdiklerini aktaran Gürcan Öztürk, hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum