Gazeteciler zor şartlarda çalışıyor

Gazeteciler zor şartlarda çalışıyor

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ve Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Ziyarette KGC Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir ve Başkan Yardımcısı İbrahim Büyükeken de ziyarette bulundu. Gazetecilerin yaşadığı olumsuzlukları son zamanlarda rahat olamadığını ve yapılan saldırıların önüne geçilmesini, Konya’daki gazeteceliğin daha iyi yerlerde olması gerektiğini dile getiren Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, şunları söyledi: “Konya’mızda vazife yapan bütün gazetecilerimizin Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazetecilerimizin her zaman yanında olduğumuzu, sorunlarıyla yakından ilgilendiğimizi her zaman söyledik. Bundan sonrada ilgileneceğimizi söylüyorum. Bir ülkede gazetecilerin çalışma standartları hukukun çalışma standartlarına bağlıdır. Bir ülkenin demokrasi kriterleri içinde hangi noktada olduğunu görmek açısından kanaatimde son derece önemli ve bilgili ipuçları verecektir. Kaldı ki o anlamda yönetimin yada yöneticilerin daha şeffaf kavraması daha da hesap verebilir bir konumda olması denetlenebilir olmasının en önemli unsurlarından birisi basının kuşkusuz bir şekilde çalışmalarını yürütmesidir ama bugün özellikle basın özgürlüğü noktasında da çalışan gazeteciler noktasında da büyük bir problemli sürecin içerisinden geçiyoruz. Özellikli bu süreçte bilginin direk kamuoyunu yanıltma noktasında bizati basınla karşı karşıya kalması iktidar kaynaklarının basını susturmak için kullanıldığı belediyelerin yerel basını tebliğ etme noktasında kullandığı bir dönemin içerisinden geçiyoruz. Bu elbet ki makul olan sesleri ortadan kaldırmaya dönük olan bir hamle ve nihayetinde de kamuoyunun yapılan uygulamalar ve politikalar noktasında doğru bilgiye ulaşmasını da engelleyen ve üzüntü verici hadiseler. Bugün de gördüğümüz gibi Konya’mız da bütün olumsuzluklara rağmen tarafsızlık ilkesi içerisinde hakkaniyet esasında bilgiyi doğru bir şekilde kamuoyuna ulaştırma vazifesini gazetecilerimizin büyüttüğünü ve bu anlayışla gayret ettiğine şahitlik ediyoruz. Sorunların yakinen takipçisi olacağımızı da buradan söylüyorum.”

GAZETECİLER SESİSİMİZ OLUYOR

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, şunları kaydetti: “Allah hepimizin yardımcısı olsun, gazetecilerimizin de yardımcısı olsun. Biz yaptığımız iş, siyaset gereği gazetecilik mesleğini önemsiyoruz. Yaptığımız siyasi çalışmaların topluma yansıması basın camiası ile gerçekleşiyor. Biz basını bizim görünen yüzümüz olarak görüyoruz. Gelinen durum itibari ile tarafsızlık ilkesine uyulmadığını bizim gibi bir takım ambargolar konulduğu, yandaşlığın zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz.” KGC Başkanı Sefa Özdemir de gazetecilerin son dönemde birçok hakkını kaybettiğini dile getirdi. Gazeteciliğin her geçen gün kan kaybetmeye devam ettiğini kaydeden Özdemir, “Gazeteciler şiddete uğruyor. Hakları gaspediliyor. Basın kartları iptal ediliyor. Bu kadar olumsuzluk içerisinde gazetecilik yapmak da zorlaştı. Türkiye genelinde çok sayıda maddi imkansızlıklardan dolayı kapandı. Kamusal bir görevi ifa eden gazetecilerin daha iyi şartlarda gazetecilik yapması gerekiyor.”

HÜSEYİN BOSTAN

img_8773_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.