Gazeteci Orhan Samur kabri başında anılacak

Gazeteci Orhan Samur kabri başında anılacak

17 yıl önce bir Beyşehir gezisinde, Hacıakif adasından dönmekte olan sandal alabora olmuş, olayda dönemin Konya Postası Gazetesinin genç Yazı İşleri Müdürü Orhan Samur da eşi ve üç çocuğu ..

17 yıl önce bir Beyşehir gezisinde, Hacıakif adasından dönmekte olan sandal alabora olmuş, olayda dönemin Konya Postası Gazetesi’nin genç Yazı İşleri Müdürü Orhan Samur da eşi ve üç çocuğu ile birlikte hayatını kaybetmişti. Kısa adı Konya Derneği olan Konya Kültürünü Araştırma, Geliştirme ve Yayma Derneği tarafından yarın Musalla mezarlığı’nda Orhan Samur’u anma programı düzenlendi. Konuyla ilgili bilgi veren Konya Derneği Başkanı Gazeteci İhsan Kayseri, “Orhan Samur çok genç yaşlarda, roman yazarak gazeteciliğe başlamış, kısa zamanda mesleğinde büyük ilerleme göstermiş ve  döneminde Konya’nın genç yazı işleri müdürlerinden biri olmuştur. Sadece mesleğini iyi yapan bir gazeteci olmakla kalmamış, açtığı kurslarla birçok gencin gazetecilik mesleğine başlamasına ve başarılı olmalarına da vesile olmuştur” dedi.
Kayseri, mesleki bir Beyşehir gezisi sırasında, içinde Orhan Samur, eşi Satı Samur ve üç çocuğunun da bulunduğu sandalın battığını, bu kazada Orhan Samur’un eşi ve çocuklarıyla birlikte hayatını kaybettiğini de ifade ederek, “14 kişinin hayatını kaybettiği bu üzücü göl faciası akıllardan asla çıkmadı, çıkmayacak. Erken yaşta aramızda ayrılan değerli meslektaşımız Orhan Samur ve ailesini anmak üzere, vefat yıldönümü olan 17 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Musalla Mezarlığı’nda bir anma programı tertip ettik. Merhum Orhan Samur’un tüm dostları ve gazeteci meslektaşlarımızla, mezarlığın Hazım Uluşahin İlköğretim Okulu kapısında buluşarak kabrine gidecek ve 17. vefat yıldönümünde kendisine karşı görevimizi ifa edeceğiz”  diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum