Gazeteci Büyükeken’in  kitabı yayımlandı

Gazeteci Büyükeken’in kitabı yayımlandı

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken’in “Halkla İlişkilerde Medyayla İlişkiler ve Basın Bültenleri” isimli ilk kitabı yayınlandı. Büyükeken, kitabın halkla ilişkiler ve medya sektörüne katkı sağlayacağını söyledi

Konya basınının önde gelen gazetelerinden Merhaba Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dr. İbrahim Büyükeken’in ilk kitabı olan “Halkla İlişkilerde Medya ile İlişkiler ve Basın Bültenleri” isimli kitabı yayınlandı. Palet Yayınları tarafından yayınlanan kitapta halkla ilişkilerin dünyada ve ülkemizde tarihsel gelişim süreci, sosyal sorumluluk, sponsorluk, kriz yönetimi, kurumsal imaj gibi halkla ilişkiler uygulamaları, medya ile ilişkilerde kullanılan yazılı, görsel ve sözlü araçlar ve yöntemler, halkla ilişkiler uzmanlarına yönelik gazetecilerin tavsiye ve önerilerine yer veriliyor. Kitabın araştırma kısmında medya ilişkilerde kullanılan basın bültenlerinin yerel basın kuruluşlarında yayınlanma oranı, yayınlanmama gerekçeleri ve gazetecilerle yapılan derinlemesine mülakatlara yer verilmiştir.

whatsapp-image-2024-05-13-at-13-41-34.jpeg

HALKLA İLİŞKİLER SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAYACAK ESER

Kitabın doktora tezinden üretilen bir eser olduğunu dile getiren tecrübeli Gazeteci Dr. İbrahim Büyükeken “Uzun süren kaynak araştırması, literatür taraması, yerli ve yabancı kaynakların bulunması, çeviriler oldukça uzun bir zaman aldı. Bir taraftan gazetecilik gibi zihinsel ve fiziksel anlamda çok fazla meşguliyet gerektiren bir meslek bir taraftan akademik çalışmaları yürütmek kolay bir süreç olmadı. Bilgi ve deneyimlerini benimle paylaşıp bana yön veren ve yol gösteren danışmanım Prof. Dr. Ahmet Tarhan’a; ders aşamasında, yeterlilik ve tez izleme süreçlerinde beni her konuda destekleyen, bana yol gösteren, yardımlarını eksik etmeyen değerli hocalarım Prof.Dr. Kadir Canöz ve Prof. Dr. Bünyamin Ayhan’a, gazeteci meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. . 20 yıldır görev yaptığım Merhaba Gazetesi’ne ve mesai arkadaşlarımı da teşekkürü bir borç biliyorum. Bu çalışma sırasında kaybettiğim annemi de rahmetle ve minnetle anıyorum. Kitabın halkla ilişkiler ve medya sektörüne katkı sağlamasını diliyorum. Kitabın özellikle halkla ilişkiler ajansları, halkla ilişkiler uzmanları ve kurum içi halkla ilişkiler birimlerinde görev yapanlar için faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

whatsapp-image-2024-05-13-at-13-18-29-1.jpeg

DR. İBRAHİM BÜYÜKEKEN KİMDİR?

1983 yılında Konya'nın Çumra ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Karaman’ tamamladı. 2000 yılında Karaman Lisesi’nden mezun oldu. 2006 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2004 yılında Merhaba Gazetesi'nde stajyer muhabir olarak mesleğe ilk adımını atan İbrahim Büyükeken, Temmuz 2008'de Konya Yenigün Gazetesi'nde gazetenin kurucu sorumlu yazı işleri müdürü oldu. Ekibiyle birlikte 5 yıl boyunca Türkiye’nin en prestijli medya ödüllerini kazandı. Büyükeken, 2013 yılında Konya’nın en köklü Merhaba Gazetesi sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevine başladı. 11 yıldır da bu görevi yürütmeye devam ediyor. Büyükeken, 2010 ve 2011 yıllarında Konya Gazetecilik Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmada en iyi yazı dizisi dalında iki defa birincilik ödülü aldı. İbrahim Büyükeken, 2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'den yerel haber dalında birincilik ödülü aldı. Ulusal ve uluslararası sempozyumlara da katılan Büyükeken, Bilkent Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nda gazetecilik ve basında Türkçenin kullanımı ile ilgili üç farklı bildiri sundu. Yüksek lisansını 2012 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Halkla ilişkiler ve Tanıtım bölümünde tamamladı 2023 yılında ise Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı’nda “Halkla İlişkiler Uygulaması Olarak Medya İle İlişkiler: Konya Basını Örneği” başlıklı doktora tezini yazarak, doktorasını başarıyla tamamladı. İbrahim Büyükeken, ileri düzeyde İngilizce ve orta seviyede Rusça biliyor. Sürekli Basın Kartı sahibi de olan Büyükeken, yerel televizyonlar ve radyo programlarına da yorumcu olarak katıldı. İbrahim Büyükeken’in Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyelikleri de bulunmaktadır. İbrahim Büyükeken’in yerel, ulusal ve uluslararası gazete ve dergilerde yazıları ve araştırma haberleri yayınlandı. Dr. İbrahim Büyükeken evli ve 1 kız ve 2 erkek çocuk babası.

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum