Gauck’un Federal Secim Açıklaması Tepki Gördü

Gauck’un Federal Secim Açıklaması Tepki Gördü

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un federal seçim öncesi partilerden programlarını ve hedeflerini halka daha anlaşılır şekilde anlatmalarını istemesine tepki geldi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un federal seçim öncesi partilerden programlarını ve hedeflerini halka daha anlaşılır şekilde anlatmalarını istemesine tepki geldi. Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Parlamento Grubu Başkanı Volker Kauder, "Eğer demokrasinin kurallarına göre seçim çalışmaları yapılıyorsa bir cumhurbaşkanı seçim çalışmalarını değerlendirmemeli" sözleriyle tepki gösterdi.

Gauck daha önce verdiği bir demeçte partilerin içerikten yoksun seçim kampanyası yapmaları durumunda, seçmenlerin sandıktan uzaklaşabilecekleri uyarısında bulunmuş, partilerden halka daha fazla bilgi vermelerinin önemine değinmişti. "Partilerin birbirlerinden farkları ve söylemleri dikkate değer şekilde ayrılmalı. Partilerin farklarının ortaya konulması vatandaşların tercihlerini de kolaylaştıracaktır. Bugün açık olmaktan kaçınanlar yarının sandığa gitmeyen seçmenlerinin oluşmasına neden olur“ sözleriyle partilerin daha fazla açık olmalarını ima etmişti.
Cumhurbaşkanı Gauck’un açıklamalarına anlam vermediğini söyleyen CDU’lu politikacı Kauder,"Seçim kampanyasında açık ve net alternatifler var. Vergi, Avrupa politikası, güvenlik ve terörizmle mücadele gibi birçok konuda partilerin farklılıkları ortada.“ dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.